דנבר קאט – הלהיט החדש של אוהבי הבשר

אנטריקוט, סינטה ופילה זה מעולה, אבל השילוש הקדוש הזה הוא לא מהות הכל והגיע הזמן להתקדם לנתחים נוספים. הדנבר קאט מגיע אלינו מאיזור הכתף (Chuck Roll), מעל הרגליים הקדמיות וקצת לפני הצוואר – אחד מהאזורים שעובדים הכי קשה בפרה. 

www.foodfirefriends.com

קבלו 2 כללי ברזל שיעשו לכם הרבה סדר בכל עולם הבשר:  

  • נתחים שנמצאים בחלקים של החיה שעובדים קשה (כתפיים או רגליים שמשמשים לקימה, הליכה, ריצה או קפיצה) יהיו בדרך כלל קשים יותר – ככל שחלק הגוף עובד, כך סיבי השריר שלו נעשים קשים וקשוחים יותר (נתחים רכים כמו פילה למשל, ששייך למשפחת הטנדרלויין (tenderloins), מגיע מאזור שלא עובד קשה).
  • מצד שני – באזורים שעובדים קשה בחיה, בדרך כלל גם “‘רץ” הרבה יותר דם וזה מחזק את הטעמים.  

זאת אומרת ש: חלק שעובד קשה = זורם בו יותר דם = טעמי בשר חזקים יותר. 

דנבר קאט נחשב לנתח קשה יחסית, אבל ככזה שמציע רמת שיוש גבוהה וטעמי בשר חזקים, מה שגרם ללא מעט קרניבורים להתאהב בו. 

איך הגיע נתח מאחד החלקים הכי קשים בפרה לגריל או למחבת שלכם אתם שואלים? 

יש לכך הסבר פשוט. הדנבר ‘נפל בין הכסאות’, אבל בקטע טוב.

בעוד שהוא ממוקם בקבוצת נתחים שנמצאים באזור שעובד קשה, שזורם בו הרבה דם, הדנבר משמש כסוג של שריר תומך, ונמצא בשימוש מועט, מה שהופך אותו לרך ביחס לשאר החלקים שנמצאים בסביבתו. אף אחד לא חושב להכין צ’אך, שדורש בישול איטי עם הרבה נוזלים – על הגריל, אבל דנבר? בהחלט כן. 

אבל זה לא רק הטעם הבשרי העמוק, שהפך בשנה האחרונה את הדנבר קאט, לפופולרי במיוחד 

לדנבר קאט יש עוד שני יתרונות בולטים: 

  1. קלות ההכנה 
  2. המחיר הנוח (אם כי רוב הסיכויים שהוא הופך לפחות ופחות נוח ממש תוך כדי שאנחנו מדברים) 

ההיסטוריה של הדנבר 

הדנבר “התגלה” לראשונה בשנת 2000, כחלק מיוזמה משותפת של ארגון מגדלי הבשר האמריקני שהשיק את תכנית ה-Beef Checkoff Program. תוכנית זו נועדה למצוא נתחי בשר חדשים שיתנו אלטרנטיבה חדשה (וגם זולה יותר) לנתחים שהיו מוכרים עד אז.

יחד עם מדענים מאוניברסיטת נברסקה ופלורידה, זוהו 3 נתחים חדשים: דנבר, איירון פלאט סטייק ו-Teres Major – נתח ארוך שמגיע גם הוא מאזור הצ’אך. מועצת מגדלי הבקר בחרה בשם דנבר מכיוון שהוא היה נשמע קליט והתאים לשיווק. 

בגלל רמת השיוש הגבוהה ושיטת החיתוך הדקה, לא מעט טועים לחשוב שדנבר קאט נקרא גם Zabuton (כרית שטוחה ביפנית) אבל האמת היא שנתח ה-Zabuton הוא נתח וואגיו יוקרתי הרבה יותר מהדנבר. 

דנבר קאט כיום 

הוא נחשב לנתח חדש יחסית, אבל הפופולריות שלו עולה בצורה מהירה. אם פעם הייתם יכולים למצוא דנבר קאט רק בקצביות מובחרות, היום הוא כבר הפך למוצר מיינסטרים וכך גם המחיר – שעולה בהתאם לדרישה. אותו מקרה בדיוק, כמו שקרה לפיקנייה

איך מומלץ להכין דנבר קאט 

החיתוך הדק יחסית שמאפיין את הדנבר קאט, הופך אותו למתאים לבישול בעיקר בשיטות הצלייה הקונבנציונאליות – מחבת ברזל יצוק לוהטת או על המנגל.

זהו לא נתח שהיינו מנסים להכין בשיטות בישול ארוכות יותר כמו תנור או ריברס סיר.

דנבר קאט בסו ויד

בשביל להכין את הדנבר בסו ויד, אתם צריכים לקנות אותו כגוש. 5 שעות על 56 מעלות, תיבול מלח פלפל בלבד ומניסיון אישי, אחרי שפורסים אותו, לתת לכל פרוסה כמה שניות על המחבת מכל צד משדרגת את הטעמים יותר.

אז מה צריך בשביל דנבר קאט מושלם? 

קודם כל נתח דנבר קאט איכותי, פלפל שחור, מלח גס ותוספת טעימה בצד ובאמת שיהיה קשה מאד להרוס את הנתח המדהים הזה.

בתיאבון! 

אז מה היה לנו?

משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים זיגזג בשיתוף עם חברת buzzer.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה ותהיה לכם אפשרות לבחור את נקודת החלוקה לאחר ההזמנה. יישלח עליכם סמס ובו תוכלו לראות את הנקודה שאליה תגיע ההזמנה כולל אפשרות לבחירת נקודת חלוקה אחרת.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את האפשרות לעדכון נקודת החלוקה וההודעה על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אבן יהודה
אביחיל
אודים
אור יהודה
אור עקיבא
אזור
אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה (ללא גבעת עדה)
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעת ברנר
גבעת השלושה

גבעת חן
גבעת שמואל
גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות בדר
גנות
געש
ג’סר א זרקא
גן שמואל
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון
חדרה
חולון
חיפה (מהיום למחר)
חמד
חצור
חרות
יבנה
יגור (מהיום למחר)
יהוד
ינוב
ירקונה
ישרש
יקום
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד

כפר יונה
כפר טרומן
כפר מל״ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
לוד
מגשימים
מודיעין
מודיעין עילית
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר (מהיום למחר)
נתניה
סביון
עדנים
עינת
עין ורד
עין שריד
עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה

צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא (מהיום למחר)
קרית אונו
קרית ביאליק (מהיום למחר)
קרית ים (מהיום למחר)

קרית מוצקין (מהיום למחר)
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה ורבורג
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד