איזה Immersion Circulator הוא הטוב ביותר? 1

איזה Immersion Circulator הוא הטוב ביותר?

2014 היא השנה של סו-ויד circulators במחירים נוחים. בעבר, מכשירי חימום מים המשמשים כדי לשמור על הטמפרטורה של אמבט מים ברמת דיוק של עשירית המעלה עלו כמה מאות דולרים במקרה הטוב. השנה, שלושה מכשירים חדשים המיועדים לטבח הביתי שוחררו וכולם זמינים עבור פחות מ 300$ (לאלו שגרים בארה"ב) וטיפה יותר לאלו מאיתנו שגרים בארץ אבל בכל מקרה, הבשורה שהמכשירים האלה הביאו היא שבישול סו-ויד הגיע סוף סוף הביתה.

זהו תרגום של הסקירה שביצע ג'. קנג'י לופז-אלט מהאתר Serious Eats והדגמים המצויינים פה הם לא הדגמים החדשים שאמורים לצאת לקראת סוף 2014 תחילת 2015.

אבל איזה מהשלושה הוא הטוב ביותר?

שאלה מצוינת שהחלטנו לקחת על עצמנו לפתור. בשבועות האחרונים אני בודק את כל השלושה מכשירים זה לצד זה, מבשל עימם בכל מצב שטבח ביתי יכול להיתקל בו והנה התוצאות מחולקות לפי התכונות השונות של המכשירים.

דיוק

בדקתי את הדיוק של כל אחד הממכשירים על ידי חימום 4 ליטרים של מים לטמפרטורה של 60 מעלות צלזיוס (140 מעלות פרנהייט) ובדיקת הטמפרטורה של המים באמצעות מספר מדחומים.

ברגע שהם הגיעו לטמפרטורת ההחזקה הסופית שלהם, כל שלושת המכשירים היו מדוייקים עד לרמת 0.2 המעלה כאשר נמדדו בנקודת יציאת פלט המים. בדקתי גם את הטמפרטורה בנקודות שונות סביב אמבט המים כדי לוודא שהסירקולציה אכן מספיקה כדי לאזן את כל הפרשי הטמפרטורה. כל שלושת המכשירים הצליחו לשמור 4 ליטרים של מים באותה הטמפרטורה ללא שום בעיה.

מנצח קטגוריה: תיקו משולש.

מהירות

ההספק של גוף החימום במכשיר מהווה אינדיקציה טובה למדי של כמה מהר הוא יחמם את המים עד לטמפרטורה הרצויה (כל השלושה מגיעים עם הספק של 1,000 ואט), אבל אלמנטים עיצוביים כגון אלגוריתמי זרימה וויסות הטמפרטורה יכולים להשפיע על מהירות החימום.

בדקתי כל אחד מהמכשירים במדידה של כמה זמן לקח לו לחמם 4 ליטרים של מים מ – 26.6 מעלות צלזיוס ל – 60 מעלות צלזיוס (80 מעלות פרנהייט ל – 140 מעלות פרנהייט).

  1. Sansaire היה המהיר ביותר, ולקח רק 16 דקות כדי להשלים את העבודה.
  2. Anova הגיעה למקום שני, עם 20 דקות.
  3. Nomiku התחיל חזק והגיע ל 59 מעלות צלזיוס בתוך 16 דקות, אבל לקח לו 7 דקות נוספות כדי להשיג את המעלה החסרה והזמן הסופי עמד על 23 דקות.

גובה המים

לכל המכשירים יש מפלס מים מינימאלי ומקסימאלי לפעולה. מפלס המינימום מבטיח שמים נלקחים על ידי כניסת הקלט כך שהדוד לא מתחמם יתר על המידה. מפלס המקסימום מבטיח שמעגלים רגישים למים לא יירטבו. מפלסי המינימום והמקסימום יכולים להשפיע על סוג הכלים שתוכלו להשתמש בהם בשילוב עם המכשירים בשביל לבשל ולכן מרווח רחב יותר בין מפלס המינימום למפלס המקסימום ייחשב לטוב יותר.

העובדה שיש מרווח רחב בין המפלסים חשובה במיוחד בבישול ארוך. ב 65 מעלות בסיר מתכת בקוטר 25 ס"מ, 2 ליטרים של מים יירדו בגובה של כ – 2.5 ס"מ כל 8 שעות עקב התאדות. כיסוי החלק העליון עם נייר כסף או בניילון נצמד יכול לצמצם זאת, אבל האפשרות שמפלס המים יירד מתחת לקו המינימום במהלך בישול ארוך במיוחד היא אמיתית ויש לתת עליה את הדעת.

nomiku-anova-sansaire-water-level

  1. Sansaire – קו מינימאלי מילוי של 7 ס"מ וקו מילוי מקסימאלי של 16.5 ס"מ. (9.5 ס"מ סך הכל).
  2. Anova – קו מינימאלי מילוי של 7 ס"מ וקו מילוי מקסימאלי של 16 ס"מ. (9 ס"מ סך הכל).
  3. Nomiku – קו מינימאלי מילוי של 9 ס"מ ומילוי מקסימאלי של 12 ס"מ. (3 ס"מ סך הכל).

ממשק משתמש

כאשר באתי לשפוט את הסעיך הזה, שאלתי את עצמי את השאלות הבאות:

  • האם כפתורי השימוש אינטואטיביים וקלים לתפעול?
  • כמה זמן ייקח לי להביא את היחידה למצב של מוכנות לבישול?
  • האם יש תכונות נוספות שהסיחו את דעתי מן החוויה הכוללת?
  • האם זה נותן לי משוב מהיר וקל לקריאה?

Sansaire

משתמש בחוגה מסתובבת בחלק העליון של היחידה בכדי להתאים טמפרטורה. התצוגה שלה היא גדולה וקלה לקריאה (גם מהצד השני של החדר או במטבח חשוך), ואין לו מידע חיצוני. תחשבו על זה בתור אפל של המכשירים הללו: מתוכנן היטב, מופשט ומינימליסטי. ישנם שלושה כפתורים: כפתור הפעלה, כפתור F° / °C, וכפתור שאומר לך את טמפרטורת היעד שהיחידה מוגדרת אליה (התצוגה אומרת לך את הטמפרטורה בפועל, אלא אם אתה מתאים את טבעת הטמפרטורה או שתלחץ על כפתור טמפרטורת היעד).

השימוש בחוגה הוא אינטואיטיבי למרות שהיא מאד רגישה, מה שהופך את זה לקצת קשה לבחור את הטמפרטורה המדויקת שאתה רוצה. נקודות בונוס על כך שהתצוגה תמיד פועלת. זה נותן לי שקט נפשי כשבמבט על פני המטבח, באמצע בישול ארוך ואיטי אני יכול לדעת שהכל הולך תקין.

Anova

ל – Anova יש מסך מגע עם מספר פונקציות מתקדמות יותר המאפשרות לך להתאים את הטמפרטורה (בצלזיוס או פרנהייט) וזמן בישול, כמו גם לקבל דוחות אבחון של איך המערכת מתפקדת. ממשק מסך המגע גורם לי להיות בטוח כי בעתיד, שדרוגי קושחה עשויים להגביר את הפונקציונליות שלו עוד יותר. לדוגמא, זה יהיה נחמד לתכנת הגדרות לבישול שיאפשרו לכם לבשל חזה עוף ב 145 מעלות במשך כמה שעות ולאחר מכן להוריד את הטמפרטורה עד לטווח בטוח של 130 להחזקה מה שיאפשר לכם להתחיל בישול בבוקר ולחזור הביתה מהעבודה לבשר מוכן כראוי גם אם איחרתם לחזור הביתה.

הממשק כן מחייב אותך ללחוץ יותר פעמים על הכפתור מההתחלה ועד לשלב הבישול בהשוואה לשני המכשירים האחרים כך שאם פשטות סופית חשובה לך יכול להיות שלא תהיה מרוצה מהממשק של Anova. כמו כן, יש כיבוי אוטומטי מסך, אשר מחייב אותך לגעת במסך כדי לצפות ולוודא טמפרטורת יעד וטמפרטורה עכשווית במהלך הבישול.

Nomiku

הממשק של Nomiku הוא שילוב של מסך מגע קטן אשר גם מציג אבחון מערכת, וחוגת טמפרטורה ירוקה סביב ההיקף של המכשיר. החוגה ב – Nomiku פועלת על חיישן אינפרא אדום ויש לה רגישות דינמית, מה שאומר שאם אתה מסובב אותה במהירות, יהיו קפיצות גדולות בטמפרטורות, אבל אם תסובב אותה לאט אתה יכול בקלות לבצע שינויים של עשירית המעלה (תחשבו על זה כמו בגלגל הגלילה של ה – iPod במונחים של רגישות דינמית).

מנצח קטגוריה: Sansaire נהדר אם אתה רוצה פשטות, Anova היא המותאמת ביותר, ו – Nomiku נמצא איפשהו באמצע.

עיצוב הידית/מהדק

המהדק/קליפ הוא מה שמחזיק את היחידה מאובטחת לצד של כלי הבישול שלך. כאשר אני שופט את המהדק, אני מחפש אחד שהרגיש יציב ומהודק היטב. אני לא רוצה לדאוג להפיל את היחידה לכלי הבישול בטעות כאשר אני הולך ליד הכלי, ואני לא רוצה משהו שנראה או מרגיש שהוא יכול להישבר או להתפרק עם שימוש חוזר.

Sansaire

ל – Sansaire יש מהדק מתכת קפיצי שנראה כמו מהדק שיער ענק. יש לו רוחב מתכוונן. הוא גם מרגיש דקיק מעט למשקלו של המוצר הכולל, אבל יש ל – Sansaire יתרון נוסף של בסיס רחב שמקנה יציבות, כך שהמהדק הוא באמת רק אמצעי זהירות בעת השימוש. המהדק מגיע כל הדרך למטה עד פחות מסנטימטר מעל החלק התחתון של היחידה, מה שאומר שאתה יכול להצמיד אותה בעצם לכל גודל של סיר.

Anova

ל – Anova יש בורג גומי שמאפשר לך לקבל נעילה חזקה מאד על סירים ומיכלים מכל רוחב של עד 2.5 ס"מ בערך. אתה יכול להעביר את המכל שלך סביב ללא שום חשש שהיחידה תיפול או תזוז. הבעיה היחידה שלו היא שהוא לא מתכוונן לגובה, מה שאומר שהסירים שלך צריכים להיות בגובה מינימאלי של כ -17 ס"מ אם אתה רוצה לצרף את היחידה באופן מאובטח.

Nomiku

ל – Nomiku יש מהדק פלסטיק מצופה גומי שמרגיש נחמד ובטוח, למרות שהוא לא חזק מספיק בכדי להחזיק את היחידה נגד סיר מבלי שהוא יחליק או יזוז. כמו במקרה של ה – Anova, גודל סיר מוגבל לגובה מינימאלי של כ 15 סנטימטרים בערך.

מנצח קטגוריה: Anova

רעש

כל שלוש היחידות הן שקטות יחסית (הם עבדו במטבח בזמן שאני נמנמתי על הספה כ – 6 מטרים מהם ובקושי יכולתי לשמוע אותם), אבל Nomiku הוא הרועש ביותר מבין השלושה.

מנצח קטגוריה: Sansaire ו – Anova.

קיבולת

ל – Sansaire ול – Avnoa יש יכולות מיכל מרביות של 22 ליטר, בעוד שה – Nomiku מיועד למיכלים של עד 20 ליטר. במציאות, מספרים אלה הם הערכות בלבד. בידוד, טמפרטורה חיצונית וזרימת מים יכולים להשפיע על מידת יעילותם לחמם. בשביל מה שזה שווה, בדקתי את שלושת היחידות במלוא הקיבולת שלהם באמצעות צידנית בירה ככלי החימום שלי בזמן בישול תריסר מנות בשר במשקל 170 גרם כל אחת וכל השלושה תפקדו היטב.

מנצח קטגוריה: Sansaire ו – Anova.

עיצוב כללי

בקטגוריה זו, החשבתי את חוויית המשתמש הכוללת שלי. האם יש תכונות שאני אוהב באחד יותר מאשר אחר? האם היחידה מרגישה כאילו היא בנויה בשביל להחזיק לטווח ארוך? האם היא אטרקטיבית? האם היא ניתנת לאחסון בקלות?

Sansaire

היתרון הגדול ביותר של ה – Sansaire על השניים האחרים הוא ניקוז טוב יותר בחלק התחתון של היחידה. זה אומר שאתה יכול להרים את ה – Sansaire מחוץ למים ובתוך מספר שניות, כל המים העודפים יתנדפו, מה שמאפשר לך להניח אותו על מגבת מטבח או משטח ייבוש ולתת לו להתייבש בכוחות עצמו.

החסרון של ה – Sansaire? כל מארז ההפלסטיק שלו מרגיש קצת שברירי.

Anova

ה – Anova מרגיש מוצק כמו סלע. הוא כבד, יציב ומהודק. הוא מיוצר על ידי חברה עם היסטוריה ארוכה של מוצרים באיכות גבוהה ועיצוב סולידי. מבחינת פונקציונאלית, היא היחידה היחידה שמאפשרת לך לשנות את הכיוון של תפוקת מים, והקל ביותר לפתיחה לניקוי או תחזוקה. המאיץ (impeller) בנוי כולו ממתכת בשביל להחזיק לתקופה ארוכה.

Nomiku

עוד יחידה עם תחושה חזקה ומהודקת, בחירת העיצוב המוזרה ביותר עשויה להיות יחידת הכוח של היחידה שתמיד מחוברת ליחידה הראשית. זה היה נחמד אם ליחידת הכוח היה מצורף הכבל שמתחבר לשקע ובכך תורם להפחתת פרופיל האחסון של היחידה עצמה. פתיחה וסגירה של ה – Nomiku לא אפשרית, מה שאומר שאם אתה שובר בטעות או שמשהו משתחרר שם בפנים אתה בצרות.

מנצח קטגוריה: Anova.

אמינות

בדקתי את האמינות במהלך בישול של 72 שעות עם כל שלושת היחידות ושלושתן תפקדו ללא שום בעיות.

ה – Nomiku מציע תכונה נחמדה: הוא אומר לך אם היו הפסקות חשמל במהלך בישול מתמשך. הוא לא אומר לך כמה זמן ההפרעה נמשכה או האם האוכל שלך ירד מתחת לרף הטמפרטורה הרצוי, אבל זו שכבה של משוב שהמכשירים האחרים לא מספקים.

מנצח קטגוריה: תיקו משולש.

ניקיון

מכשירים אלו מחייבים ניקי מזדמן אפילו עם שימוש זהיר בכדי להסיר אבנית ממים קשים. כל מה שאתה צריך לעשות זה להפעיל את מכונה עם descaler במים במשך כמה דקות. פשוט וקל. הבעיה הגדולה יותר היא אם שקית אוכל נקרעת ועיסה או שאריות נכנסים לתוך המים במחזור. גם ל – Sansaire וגם ל – Anova יש מארז נשלף, מה שהופך את הניקוי לאחר תקלה כזאת לקל יחסית. זה לא אפשרי עם ה – Nomiku.

מנצח קטגוריה: Sansaire ו – Anova.

מחיר

  • Sansaire – 199$
  • Anova – 199$
  • Nomiku – 299$

סיכום

NomikuAnovaSansaire
דיוק+++
מהירות23 דקות20 דקות16 דקות
גובה המים3.5 ס"מ9 ס"מ9.5 ס"מ
ממשק משתמשאיפשהו באמצעהמותאמת ביותרנהדר אם אתה רוצה פשטות
עיצוב הידית/מהדק+
רעש++
קיבולת20 ליטר22 ליטר22 ליטר
עיצוב כללי+
אמינות+++
ניקיון++
מחיר$299$199$199

אז מי המנצח?

זה באמת תלוי בצרכים שלך. כל השלושה הם מוצרים חזקים שלרוב עושים את העבודה. כל בעיה שהייתה לי איתם נפתרה במהירות או על ידי פתרון בעיות בעזרת המדריך למשתמש, או על ידי יצירת קשר עם היצרנים באימייל.

הגודל והיכולת לחמם מהר יותר של ה – Anova ו – Sansaire ימשכו את הטבחים והשפים המקצועיים יותר, בעוד שהעיצוב הקומפקטי יותר והמראה החמוד של ה – Nomiku הופכים אותו לאופציה טובה יותר לטבחים ביתיים מזדמנים שמחפשים לבשל ארוחות קטנות ולארח מסיבה גדולה מדי פעם.

נקודת המחיר נמוכה יותר של ה – Anova וה – Sansaire היא מאוד מושכת, ובאופן אישי אני מעדיף את הפרופיל המעט קטן יותר של ה – Anova אשר מאפשר לי להחליק אותו לתוך ארון ביותר קלות מאשר את ה – Sansaire.

אתה גם צריך לשאול את עצמך איזה ממשק אתה אוהב יותר. ה – Sansaire וה – Nomiku הם פשוטים לתפעול, אבל ל – Anova יש יותר פוטנציאל לתוכנות בהמשך הדרך בעזרת עדכוני קושחה.

מה הבחירה שלי? כל שלושת המכשירים מתגוררים כיום במטבח שלי אבל אני מוצא את עצמי משתמש ב – Anova לרוב.

לסקירה המקורית באנגלית לחץ כאן.

2 תגובות

פינגבקים וטרקבקים

  1. […] אני לא אתמקד ביתרונות והחסרונות של כל מכשיר ואיזה מהם הוא הטוב ביותר. את כל זה תוכלו לקרוא פה. […]

  2. […] אני לא אתמקד ביתרונות והחסרונות של כל מכשיר ואיזה מהם הוא הטוב ביותר. את כל זה תוכלו לקרוא פה. […]

תגובות סגורות