אני מקבל המון שאלות בכל הנוגע לבישול סו-ויד ובתור החלוץ של שיטת הבישול הזאת בארץ יש לי מחויבות לבדוק ולספק לכם את התשובות הטובות ביותר. אז הפוסט של היום יענה על שאלה די נפוצה והיא קשורה לכמה אוכל אפשר להכניס לתוך שקית ואקום לפני בישול סו-ויד ובגדול, מה ההשפעה שתהיה לכמות האוכל שיש בשקית על זמן הבישול.
אני אחלק את התשובה ל 2 חלקים:
1. איך כמות המזון משפיעה על הבישול עצמו?
עם העוצמה שיש למכשירי הבישול לסו-ויד היום כמות המזון שאתם מכניסים לתוך המיכל בישול לא באמת משנה שום דבר כל עוד אתם דואגים להשאיר מספיק מקום למים מסביב לשקית עם המזון. מה שאומר שאתם יכולים לבשל חזה עוף אחד באותה המידה שאתם יכולים לבשל 10 שקיות עם חזה עוף כל עוד אתם משאירים מספיק מרווח בין השקיות השונות כך שהמים יקיפו אותן מכל הכיוונים.
להכניס את כל החתיכות של חזה עוף לתוך שקית אחת או לשים אותן בשקיות נפרדות אבל צמודות אחת לשניה בעצם גורם לחזה העוף להיות עבה יותר וככל שהמזון עבה יותר זמן הבישול יתארך יותר.
לכן התשובה לשאלה היא שאין לכמות המזון בשקית או במיכל הבישול שום השפעה על זמן הבישול כל עוד אתה דואג להשאיר מספיק מקום בין השקיות כך שהמים יוכלו להקיף כל שקית מכל הכיוונים.
כככל אצבע, תבשל מזון במשקל שלא עולה על 2/3 מנפח המיכל שבו אתה מבשל. כלומר עם מיכל של 10 ליטר (כמו האמבט של SousVide Supreme) תוכל לבשל עד 6.5 קילו של מזון בכל פעם.
2. כמה מזון אני יכול להכניס לתוך שקית ואקום?
הכלל אצבע שאתם צריכים לעבוד לפיו למרות שהוא לא מופיע כמעט באף מתכון הוא שהמזון שלכם צריך להיות בשכבה אחת בתוך השקית.

המזון שלך חייב להיות בשכבה אחת בכדי שהבישול אכן ייצא כמו שהמתכון אומר לך.
הסיבה לכך היא שזמני הבישול בסו-ויד תלויים בגורם משמעותי אחד והוא עובי המזון. לכן כאשר אתה מתחיל לבשל חזה עוף לפי מתכון מסוים אשר אומר שהבישול יתבצע בתוך שעתיים עד שלוש בכדי לפסטר חזה עוף בעובי של 3.5 – 5 ס״מ בטמפרטורה של 63°C, זה יהיה נכון ללא קשר למספר חזי העוף שתבשל כל עוד הם נמצאים בשכבה אחת.
כאשר הם נמצאים אחד על גבי השני העובי שלהם משתנה משמעותית ולכן זמן הבישול צריך גם להתארך משמעותית.
אז התשובה לשאלה של כמה מזון אתם יכולים להכניס לתוך שקית ואקום היא כמה מזון שאפשר להכניס כל עוד הוא מסודר בשכבה אחת.
עכשיו תתחילו לבשל ושיהיה בתאבון 🙂