שיבולת שועל היא דגן המהווה מרכיב עיקרי בדיאטות רבות ברחבי העולם. הם לא רק מזינים ורב-תכליתיים במיוחד, אלא גם טעימים להפליא, מה שהופך אותם לאחד הדגנים הפופולריים ביותר בעולם. במאמר הבא נסקור את יתרונותיה הבריאותיים של שיבולת השועל ונסביר למה כדאי לכם לשלב אותה בתזונה שלכם.
שיבולת שועל היא סוג של דשא, והגרגרים נקצרים מהגבעול ומקלפים אותם כדי לייצר את שיבולת השועל הראויה למאכל. השם המדעי לשיבולת שועל הוא Avena sativa.
שיבולת שועל היא דגן פופולרי במיוחד מזה מאות שנים, כיום רבים מבינים את סגולותיה של הדגן ועל כן משלבים אותו בתזונתם, על מנת ליהנות מהיתרונות הבריאותיים שיש בה. בנוסף, מדובר במרכיב קל להכנה אשר ניתן לשלב בקלות במתכונים רבים.
במאמר הבא נסקור יחד מהם הערכים התזונתיים של שיבולת השועל, אילו יתרונות בריאותיים יש בה ואפילו נשתף בכמה מתכונים קלים להכנה – כך תוכלו לשלב אותה בקלות בתזונה שלכם וליהנות מיתרונותיה הרבים.
מדוע שיבולת שועל טובה לנו?
שיבולת שועל היא מקור מצוין לפחמימות, המהווה את מקור האנרגיה העיקרי לגוף. הם גם מקור מצוין לסיבים תזונתיים, שיכולים לעזור להפחית את רמות הכולסטרול, לווסת את רמות הסוכר בדם ולסייע בעיכול. שיבולת שועל היא גם מקור מצוין לויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין B, ברזל ואבץ. שיבולת שועל היא דלה בשומן באופן טבעי ואינה מכילה כולסטרול, מה שהופך אותן לחלופה בריאה לדגנים רבים אחרים.
ניתן ליהנות משיבולת שועל במגוון דרכים. ניתן לבשל אותם כשיבולת שועל, להוסיף לשייקים, או לאפות עוגיות, מאפינס או לחמים. הם יכולים לשמש גם כמרכיב במנות מלוחות כמו פילאף וריזוטו. שיבולת שועל יכולה לשמש גם כתחליף לקמח במתכונים רבים, מה שהופך אותה לדרך מצוינת להוסיף תזונה למאפים.
שיבולת שועל בריאה במיוחד וניתן לפרוס את יתרונותיה הבריאותיים. מחקרים הראו שאכילת שיבולת שועל על בסיס קבוע יכולה לעזור להפחית את הסיכון למחלות לב, להוריד את רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון לסוכרת מסוג 2. שיבולת שועל מספקת גם חומצות אמינו חיוניות, שיכולות לעזור לבנות שרירים ולשמור על בריאות העצמות והשיניים. אכילת שיבולת שועל על בסיס קבוע יכולה גם לעזור לשפר את העיכול ולחזק את המערכת החיסונית.
שיבולת שועל היא גם מקור מצוין לנוגדי חמצון, שעוזרים להילחם ברדיקלים חופשיים מזיקים שעלולים לגרום לנזק לתאים ומחלות. הם גם עשירים במגנזיום, שיכול לעזור להפחית מתח ולשפר את איכות השינה. אכילת שיבולת שועל יכולה גם לעזור להפחית דלקת ואף יכולה לעזור להפחית את הסיכון לסוגים מסוימים של סרטן.
שיבולת שועל ערכים תזונתיים
שיבולת שועל היא מזון רב תכליתי ומזין המהווה תוספת מצוינת לכל דיאטה. הם דגן מלא, כלומר מכילים את כל שלושת חלקי הדגן – הסובין, האנדוספרם והנבט. זה הופך אותם למזון צפוף בחומרים מזינים ומקור נהדר לסיבים וויטמינים ומינרלים חיוניים אחרים.
סימון תזונתי | ל – 100 גרם |
---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 389 |
חלבונים (גרם) | 16.89 |
פחמימות (גרם) | 66.27 |
שומנים (גרם) | 6.9 (מתוכם שומן רווי 1.2) |
כולסטרול (מ”ג) | 0 |
נתרן (מ”ג) | 2 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 10.6 |
מים (גרם) | 8.22 |
ויטמין B (מ”ג) | 3.387 |
סידן (מ”ג) | 54 |
ברזל (מ”ג) | 4.72 |
מגנזיום (מ”ג) | 177 |
זרחן (מ”ג) | 523 |
אבץ (מ”ג) | 3.97 |
אשלגן (מ”ג) | 429 |
הערך התזונתי של שיבולת שועל הוא אחד היתרונות המרשימים ביותר שלה. שיבולת שועל היא מקור טוב לפחמימות והיא גם עשירה בסיבים.
מנה אחת של שיבולת שועל מכילה כ-6 גרם של סיבים תזונתיים, החשובים לעיכול, לבריאות הלב ולניהול המשקל. שיבולת שועל מכילה גם ויטמין B, המסייעים לגוף להמיר מזון לאנרגיה וחיוניים לעור, שיער ועיניים בריאים. שיבולת שועל עשירה גם במינרלים כמו מגנזיום, ברזל, סידן ואבץ, החשובים לבריאות העצמות, השיניים והשרירים.
שיבולת שועל היא גם מקור מצוין לחלבון. מנה אחת של שיבולת שועל מכילה כ-5 גרם חלבון, מה שהופך אותם לבחירה מצוינת עבור צמחונים וטבעונים המעוניינים להוסיף יותר חלבון לתזונה שלהם. שיבולת שועל היא גם דלה בשומן ואינה מכילה כולסטרול, מה שהופך אותן לבחירה בריאה עבור אלו המעוניינים לרדת במשקל.
שיבולת שועל היא גם תכליתית וניתן להשתמש בה במגוון מתכונים. ניתן להשתמש בשיבולת שועל להכנת שיבולת שועל, גרנולה, יוגורט, שייקים ואפילו מאפים. אפשר לאכול אותם כדגנים חמים, או קרים כדייסה. ניתן להוסיף גם שיבולת שועל לשייקים לחיזוק נוסף של אנרגיה ותזונה.
שיבולת שועל היא תוספת נהדרת לכל דיאטה. לא רק שהם צפופים בחומרים מזינים ומלאים בויטמינים ומינרלים, אלא שהם גם מזון רב תכליתי שניתן להשתמש בו במגוון מתכונים. שיבולת שועל היא גם דלה בשומן ואינה מכילה כולסטרול, מה שהופך אותן לבחירה מצוינת לשילוב בדיאטה, אז אם אתם מחפשים להוסיף עוד תזונה לתזונה שלכם, שיבולת שועל היא בהחלט בחירה מצוינת.
שיבולת שועל – מהם היתרונות הבריאותיים שלה?
כפי שציינו קודם, שיבולת שועל היא דגן מזין להפליא ששימש במשך מאות שנים הן למטרות קולינריות והן למטרות רפואיות. הם מרכיב עיקרי בתרבויות רבות ברחבי העולם ונקשרו למגוון יתרונות בריאותיים. שיבולת שועל היא מקור מצוין לויטמינים, ומינרלים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים, מה שהופך אותם לתוספת מועילה לכל תזונה.
שיבולת שועל עשירה בפחמימות
שיבולת שועל עשירה בפחמימות, המספקות אנרגיה לגוף, ומהווה מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לעזור להורדת רמות הכולסטרול ולשפר את העיכול. שיבולת שועל עשירה בויטמינים ומינרלים, כולל תיאמין, ברזל, מגנזיום ואבץ. הם גם מקור מצוין לסיבים תזונתיים, שיכולים לעזור להפחית את רמות הסוכר בדם ולהפחית את הסיכון למחלות לב. שיבולת שועל מכילה סוג ייחודי של סיבים הנקראים בטא גלוקן, המסייעים להפחתת רמות הכולסטרול.
שיבולת שועל היא מקור מצוין לנוגדי חמצון
שיבולת שועל היא גם מקור מצוין לנוגדי חמצון, שיכולים לעזור להגן על הגוף מפני נזקים הנגרמים על ידי רדיקלים חופשיים. מאמינים כי נוגדי חמצון אלו מסייעים להפחית את הסיכון לסוגי סרטן מסוימים, מחלות לב וסוכרת. בנוסף, שיבולת שועל מכילה פיטוכימיקלים שיכולים לעזור לשפר את המערכת החיסונית ולהפחית דלקת.
שיבולת שועל היא מקור מצוין לחלבונים
שיבולת שועל היא גם מקור מצוין לחלבונים, שיכולים לעזור לבנות ולשמור על מסת השריר. הם מקור מצוין לחומצות אמינו חיוניות, שהגוף צריך כדי לבנות ולתקן שרירים. בנוסף, שיבולת שועל מכילה חומצות שומן חיוניות, שיכולות לעזור לשפר את בריאות הלב וכלי הדם.
שיבולת שועל יכולה להועיל גם לירידה במשקל
שיבולת שועל יכולה להועיל גם לירידה במשקל. הם עשירים בסיבים, אשר יכולים לעזור להפחית את הרעב ולהגביר את תחושות השובע. בנוסף, שיבולת שועל דלה בקלוריות, מה שהופך אותה לבחירה אידיאלית עבור אלו המעוניינים לרדת במשקל.
שיבולת שועל עוזרת לשפר את בריאות העור והשיער
שיבולת שועל יכולה גם לעזור לשפר את בריאות העור והשיער. שיבולת שועל מכילה ויטמיני B, החשובים לעור ושיער בריאים. הם גם עשירים באבץ, מה שיכול לעזור להפחית אקנה ולשפר את מרקם העור.
בסך הכל, שיבולת שועל היא דגן רב תכליתי ומזין להפליא שיכול לספק מגוון יתרונות בריאותיים. הם מקור מצוין לפחמימות, סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וחלבונים. הם יכולים לעזור להפחית את רמות הכולסטרול, לשפר את העיכול, להפחית דלקת ולקדם ירידה במשקל. בנוסף, הם יכולים לעזור לשפר את בריאות העור והשיער.
מסיבות אלו, שיבולת שועל היא תוספת מצוינת לכל דיאטה.
מתכונים קלים להכנה שניתן לשלב בהם שיבולת שועל
דיברנו רבות על כך ששיבולת שועל היא מזון רב תכליתי ומזין שניתן להשתמש בו במתכונים רבים. הם מעולים במיוחד לאנשים עסוקים שזקוקים לארוחות מהירות וקלות שניתן להכין במינימום מאמץ.
שיבולת שועל היא מקור טוב לסיבים, חלבונים וויטמינים ומינרלים חיוניים כמו מגנזיום, זרחן ומנגן. הם גם דלים בקלוריות ובשומן, מה שהופך אותם לבחירה מצוינת עבור אנשים שרוצים לשמור על משקל בריא.
שיבולת שועל ללילה OVERNIGHT OATS
ניתן להשתמש בשיבולת שועל במגוון מתכונים, ממנות ארוחת בוקר ועד חטיפים וקינוחים. דרך פשוטה לשלב שיבולת שועל בתזונה שלך היא להכין שיבולת שועל ללילה. זוהי אפשרות קלה במיוחד מכיוון שהיא אינה מחייבת בישול. כל שעליך לעשות הוא לערבב חלב ופירות אהובים בצנצנת או במיכל ולתת להם לשבת לילה במקרר. בבוקר, שיבולת השועל תהיה מוכנה לאכילה. ניתן גם להכין שיבולת שועל ללילה עם יוגורט או חלב שקדים.
ואם אתם צריכים צנצנות זכוכית תוכלו למצוא אותן כאן 🙂
לביבות שיבולת שועל
דרך קלה נוספת לשלב שיבולת שועל בתזונה שלך היא להכין לביבות שיבולת שועל. כל מה שאתה צריך לעשות הוא לערבב יחד שיבולת שועל טחונה, חלב, ביצים וקורט מלח. לאחר מכן תוכל לבשל את הפנקייק במחבת או במחבת ולמעלה עליהם את התוספות האהובות עליך, כגון פירות טריים, דבש או סירופ מייפל.
חטיפי שיבולת שועל
ניתן להשתמש בשיבולת שועל גם להכנת חטיפים טעימים. כל מה שאתה צריך לעשות הוא לערבב יחד שיבולת שועל, דבש, חמאת בוטנים וכל מרכיב אחר שאתה אוהב, כגון פירות יבשים, אגוזים או שוקולד צ’יפס. לאחר מכן ניתן ללחוץ את התערובת לתבנית אפייה ולאפות אותה עד שהיא מזהיבה. תנו לו להתקרר, פורסים אותו לריבועים ונהנים משיבולת השועל כחטיף בריא.
עוגיות שיבולת שועל
אם אתם מחפשים מתכון קל לקינוח המשלב שיבולת שועל, נסו להכין עוגיות שיבולת שועל. כל מה שאתה צריך לעשות הוא לערבב יחד שיבולת שועל, חמאה, סוכר וכל מרכיב אחר שאתה אוהב. לאחר מכן ניתן ליצור מהבצק עוגיות ולאפות אותן בתנור עד שהן מזהיבות. העוגיות האלה הן דרך מצוינת לספק את הצורך העז שלנו במתוק בלי להתפנק יותר מדי.
דייסת שיבולת שועל
לבסוף, ניתן להשתמש בשיבולת שועל גם להכנת קערת ארוחת בוקר טעימה ומזינה. כל מה שאתה צריך לעשות הוא לערבב יחד שיבולת שועל, חלב, הפירות והאגוזים האהובים עליך, וממתיק כמו דבש, סירופ אגבה או סירופ מייפל. לאחר מכן ניתן לבשל את התערובת בסיר עד לקבלת קרם סמיך. קערת ארוחת הבוקר הזו היא דרך מצוינת להתחיל את היום בצורה נכונה.
לא משנה איזה סוג של מתכון אתה מחפש, שיבולת שועל היא מרכיב נהדר לשילוב בתזונה שלך. הם מזינים, דלים בקלוריות, וניתן להשתמש בהם להכנת מנות טעימות הדורשות מאמץ מינימלי. אז למה לא לנסות היום שיבולת שועל?
אז מה למדנו על שיבולת השועל?
הסברנו כי שיבולת שועל היא דגן מלא ומכילה מספר חומרים מזינים מועילים, כולל סיבים, חלבונים וויטמינים. מחקרים הראו שצריכת שיבולת שועל יכולה להוריד את רמות הכולסטרול, להפחית את הסיכון למחלות לב ולעזור לשלוט ברמות הסוכר בדם.
גם אם אנחנו מעוניינים לרדת במשקל – כעת אנחנו יודעים ששיבולת שועל יכולה לסייע בעיכול, לעזור לשמור על בריאות מערכת העיכול. הנה סרטון שמראה מה נלמד אחרי שאוכלים שיבולת שועל כל יום:
לסיכום, שיבולת שועל היא דגן רב תכליתי ומזין להפליא שניתן ליהנות ממנו במגוון דרכים. הם מקור מצוין לפחמימות, סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. אכילת שיבולת שועל על בסיס קבוע יכולה לעזור להפחית את הסיכון למחלות לב, להוריד את רמות הכולסטרול, לשפר את העיכול ולחזק את המערכת החיסונית. שיבולת שועל היא דרך זולה ומזינה להפליא להוסיף עוד תזונה לתזונה שלך.
שיבולת שועל היא דרך זולה ומזינה להפליא להוסיף ערכים בריאותיים לתזונה שלנו – כל שנותר לנו הוא לשלב את הדגן המופלא באחד המתכונים הקלים ששיתפנו כאן, ולהתחיל להנות מהסגולות הבריאותיות שלה.