19 השפים הטובים והמפורסמים בארץ

ישראל נחשבת למעצמת קולינריה לא קטנה, והשפים המקומיים ידועים כמי שאוהבים לשלב את הטעמים של המטבח הים תיכוני עם מטבחים נוספים מרחבי העולם – אולי זו העובדה שחלק מהם גם מתחזקים מוסדות אוכל מבוקשים במיוחד בערים מרכזיות כמו ניו יורק, ברלין ופריז. אבל לא רק בחו”ל  – בואו נכיר את השפים המובילים את הסצנה הקולינרית בארץ. 

אסף גרניט

את היכולות הפנומנליות של השף אסף גרניט בתחום הבישול, אפשר להגדיר כ’מולדות’ – הוא מעולם לא למד את התחום באופן מסודר אך העבודה מגיל צעיר במטבחים של מסעדות מובילות בירושלים כמו ‘לבן בסינמטק’, ‘קולוני’ ומסעדת ‘אדום’ (שלימים עבד בה גרניט כשף) אפשרה לו לצבור את הניסיון הדרוש.

כיום, המיזמים בהם עוסק השף קשורים אמנם לעולם הקולינריה, אך אפשר לומר שהם “גלשו” מזמן הרבה מעבר לגבולות המטבח. גרניט הוא הוא הבעלים של מסעדות מצליחות בארץ כמו ‘מחניודה’, ‘יודל’ה’ וג’יג’י קובלה (אותן פתח יחד עם קבוצת ‘מחניודה’) ובחו”ל עם המסעדות The Palomar, Shabour, Balagan ומככב בתוכניות טלוויזיה מוכרות ומשתתף במגוון קמפיינים פרסומיים מצליחים.

חיים כהן

השף חיים כהן החל את דרכו במטבח בגיל 17 במסעדת ‘תל אביב הקטנה’ בה עבד כעוזר מלצר. 

בהמשך עבד גם במסעדת ‘הקיוסק’ ו-‘אפרופו’, שם עבד כברמן ומנהל המטבח. לאחר מכן, טס השף כהן להתמחות בצרפת וכשחזר, פתח את מסעדת ‘קרן’ בתל אביב יחד עם אירית שנקר – כשלאחריה פתחו השותפים גם את מסעדת ‘דיקסי’ ו-‘פילדלפיה’. 

את הקריירה הטלויזיונית שלו החל כהן בתכנית ‘שום, פלפל ושמן זית’. השף חיים כהן הפך לחלק בלתי נפרד מהנוף הקולינרי הישראלי עם הופעתו בתוכניות טלוויזיה פופולריות במיוחד כמו ‘מאסטר שף’ ו-‘MKR – המטבח המנצח’. 

אייל שני 

צילום גבריאל בהרליה

את השף אייל שני קשה לתאר במילים – אין ספק שמדובר באחת הדמויות היותר מסקרנות / ססגוניות של עולם הקולינריה הישראלי. 

רוב הישראלים מכירים את השף שני מהטלוויזיה, בעיקר הודות לתוכניות הריאליטי-אוכל ‘מאסטר שף‘ בה הוא מככב לצד שפים מוכרים אחרים. את דרכו המקצועית החל שני במסעדת ‘הקנקן’ בירושלים – בהמשך פתח גם את מסעדת ‘סלון’ בתל אביב וכתב טור אוכל קבוע בעיתון ‘הארץ’. 

כיום, בבעלותו של השף אייל שני מסעדות מצליחות בארץ ובעולם – כמו לדוגמא ‘מזנון’, שהסניף הראשון שלה נפתח בישראל בשנת 2011 – שהגיעה אח”כ גם לפריז וניו יורק. 

יוסי שטרית 

צילום בועז לביא

שף יליד מעלות תרשיחא שבצפון שהיה פעיל מתחת לרדאר במשך שנים. את דרכו ב”ביצה” הקולינרית החל שטרית במסעדת ‘לחם ארז’ של שף מוכר אחר, ארז קומרובסקי. 

הניסיון הראשון של שטרית לפתוח מוסד קולינרי משל עצמו היא מסעדת ‘ויולט’ שהתקיימה במשך 5 שנים במושב אודים. אחרי שזו נסגרה, מונה שטרית לשף הראשי של מסעדת ‘קיטשן מרקט’ בנמל תל אביב. 

את הפריצה הגדולה עשה השף שטרית בתוכנית משחקי השף, בפאנל השופטים לצד שפים מוכרים נוספים. בשנת 2021 נפרד שטרית מ’קישטן מרקט’ ומסעדת ‘משייה’ התל-אביביות אותן הוביל. 

מושיק רוט 

צילום אוהד רומנו

בניגוד לשפים ישראלים אחרים שהחלו את דרכם ב”ביצה” הקולינרית הישראלית, השף מושיק רוט פרש כנפיים מוקדם – להולנד, שם ניהל פיצריה מקומית. את הסטאז’ שלו עשה רוט אצל השף איריק פון לואו, במסעדת Zwethheul שמחזיקה בשלושה כוכבי מישלן. 

לאחר הסטאז’ פתח השף רוט את מסעדת T Brouwerskolkje שזיכתה אותו בכוכב המישלן הראשון שלו – הישג ענק לשף הישראלי. בשנת 2012 נסגרה מסעדת T Brouwerskolkje ובמקומה נפתחה מסעדת Samhoud places & שזיכתה את השף מושיק רוט בשני כוכבי מישלן – השף הישראלי הראשון שזכה בתואר היוקרתי. 

עם התארים היוקרתיים הגיע גם התפקיד הבא של השף רוט, הפעם ב’פריים טיים’ בטלוויזיה בתוכנית ‘משחקי השף’, בה שפט לצד שפים מוכרים אחרים. הופעתו בטלוויזיה היא גם זו שהכירה את השף רוט לכלל הקהל הישראלי. 

מאיר אדוני 

צילום מאיר מנחם

השף מאיר אדוני החל את דרכו הקולינרית המקצועית במלון ‘הולידיי אין קראון פלאזה’, משם עבר להתמחות אצל השף עזרא קדם במסעדת ‘ארכדיה’ בירושלים, מה שסלל את דרכו להתמחות ברשת בתי הספר למלונאות ‘קורדון בלו‘ המוערכת שבסידני, אוסטרליה. אדוני למד בבית הספר ‘לנוטר’ בצרפת ועבד במשך תקופה במסעדה בניו יורק. 

השף מאיר אדוני פתח כמה וכמה מסעדות בארץ כמו ‘כתית’, ‘מזללה’, ‘לומינה’ ו-‘דוניא’ ובעולם כמו ‘לילה’ הברלינאית ו-‘נור’ הניו-יורקית. 

אדוני כיכב בתוכניות הטלוויזיה ‘קרב סכינים’ ו’משחקי השף’ ואלו, אחראיות במידה רבה לכניסתו למיינסטרים הישראלי. 

ארז קומורובסקי 

צילום מיכה לובטון

השף הגלילי נולד דווקא בתל אביב, ממנה נדד אחרי הצבא ללימודי בישול בפריז, יפן וסן פרנסיסקו. בשנת 1996 הקים את מאפיית ‘לחם ארז‘ בהרצליה, שהפכה בהמשך לרשת מצליחה (כיום שייכת ‘לחם ארז’ לרשת ‘קפה קפה’) 

בשנת 2019 פתח השף קומורובסקי את מסעדת ‘מינט’ בעיר ניו יורק שהציעה מנות ישראליות / ים תיכוניות במחירים נגישים. 

את הפריצה הטלוויזיונית שלו עשה השף קומורובסקי בסדרה ‘משחקי השף’, בה הוא משתתף מאז שנת 2019. 

ישראל אהרוני 

אהרוני נולד בשנת 1950 ובשנת 1979 כשהוא בן 29 בלבד, נסע לטאיוון להתמחות בבישול האסיאתי. עם חזרתו לארץ פתח השף אהרוני את מסעדת ‘ין-ינג’ בתל אביב, אליה התווספה אח”כ גם מסעדת ‘טאי-צ’י’. בשנות ה-90 ניסה אהרוני להשתלב גם בז’אנר הבישול הצרפתי עם מסעדת ‘תפוח זהב’ – אך זו נסגרה כעבור שנים בודדות. 

השף ישראל אהרוני היה אחד מחלוצי המטבח האסיאתי בישראל ובשנת 2000 קיבל את התפקיד הטלוויזיוני הראשון שלו בתכנית ‘דרך האוכל’ אותה הגיש לצד גברי בנאי. 

בשנת 2011 עלתה לאוויר התכנית ‘המסע המופלא של אהרוני וגידי‘ (שמשודרת עד היום) אותה הגיש השף אהרוני לצד הזמר גידי גוב. בשנת 2017 הצטרף אהרוני לפאנל השופטים של תוכנית הריאליטי-בישול ‘מאסטר שף’. 

השף ישראל אהרוני כתב ספרי בישול רבים, הוא מייעץ למסעדות ואף מתחזק קריירה כדיג’יי מצליח. 

שגב משה 

צילום אנטולי מיכאלו

השף שגב משה ‘התגלה’ לראשונה בתכנית הטלוויזיה ‘עושים חיים וטעים’ ששודרה בשנת 2001. ההופעה המוצלחת ההיא “סידרה” לו תוכנית בישול משלו בערוץ הילדים שנקראה ‘פתוח’. בשנת 2004 עלה לאוויר עם התוכנית ‘שגב במטבח’ ואח”כ הנחה בערוץ 2 את תוכניות הבישול ‘שגב בא לבשל’, ‘שגב בא לפנק’ ו’שגב- המופע’. 

השף שגב הפך לשם דבר בתחום האוכל בישראל עם מסעדות שגב השונות שהפכו לפופולריות במיוחד – ‘שגב ארט’ בהרצליה, ‘שגב אקספרס רמת החייל’, ‘שגב אקספרס ראשון לציון’, ‘שגב קיטשן גארדן’ בהוד השרון ו’שגב קונספט’ ועוד. בסה”כ, החזיק השף שגב משה ב-11 מסעדות במקביל. 

יונתן רושפלד

צילום אוהד רומנו

השף יונתן רושפלד רכש את השכלתו הקולינרית במוסדות מוערכים כמו מסעדת ‘לה רויאל גרה’ לה שני כוכבי מישלן, בה עבד 3 שנים. בהמשך עבד במסעדת ‘מול ים’ בנמל תל אביב ובמסעדת ‘תפוח זהב’ של השף ישראל אהרוני ואח”כ חזר לתקופה נוספת בצרפת ועבד במסעדה של השף ז’אק לאמלואז לה שלושה כוכבי מישלן. 

את שתי המסעדות הראשונות שלו פתח השף יונתן רושפלד בתל אביב, ואלו נסגרו בעקבות האינתיפאדה השנייה. בשנת 2007 חזר רושפלד “לעניינים” עם הפתיחה של מסעדת ‘הרברט סמואל’ התל-אביבית. אח”כ פתח גם את מסעדת ‘טאפאס אחד העם’. 

בשנת 2011 הגיעה הפריצה הטלויזיונית, בתכנית ‘מאסטר שף’ בה היה חבר בצוות השופטים לצד השפים חיים כהן, אייל שני ומיכל אנסקי. 

טום אביב 

צילום אביגיל עוזי

השף טום אביב ינק קולינריה מרגע לידתו. אביב הוא בנם של עשי ומיכל אביב – אושיות קולינריה ידועות, מהבעלים של מסעדת ‘פיקאסו’. השף טום אביב התפרסם לראשונה לאחר זכייתו בעונה השישית של תוכניות הריאליטי-אוכל ‘מאסטר שף’. 

בשנת 2018 פתח השף טום אביב את מסעדת ‘קוקו במבינו’ ולאחר מכן גם את הדיינר ‘Fat Cow‘.

כיום משמש אביב כיועץ הקולינרי של חברת ‘BVM Development’ (המנוהלת על ידי אמו), בבעלותו מתחם קולינרי בעיר מיאמי, משמש כפרזנטור של מותג “ריינהולד’ס” בחברת “זוגלובק” והשיק סדרת סכיני שף בשיתוף חברת ‘ארקוסטיל’.

שאול בן אדרת 

השף שאול בן אדרת החל את דרכו הקולינרית כשפתח את בר-מסעדה ‘צצה’ ברמת השרון. במקביל, פתח השף בן אדרת את בית הקפה ‘קפה סול’ במתחם הבורסה ברמת גן. 

אח”כ פתח את המסעדות ‘קימל’ ו-‘קימל בגלבוע’ ואת מסעדת ‘התרנגול הכחול‘. 

במקביל לניהול עסקיו הקולינריים, הופיע השף שאול בן אדרת מספר בפעמים גם בטלוויזיה, בתכנית ‘קרב סכינים’ – בתחילה בתור מתחרה (הגיע לגמר) ואח”כ בתור שופט. לשף בן אדרת גם תוכנית בערוץ האוכל, ‘מתכון לחופשה’ שמה, במסגרת הוא מבקר במקומות שונים בעולם. 

אביב משה

את הכשרתו הקולינרית רכש השף אביב משה מהשף שלום קדוש, תחתיו עבד במסעדה של מלון ‘שרתון פלזה’ בירושלים. משה היה שף במסעדת ‘גראפה’ ו’הנביאים 54′ בעיר הבירה ובמסעדת ‘באראכה’ בתל אביב. 

השף אביב משה התפרסם בעיקר לאחר הפתיחה של מסעדת ‘מסה’ (Messa) שמוקמה ברחוב ‘הארבעה’ בתל אביב ומשכה אליה חובבי קולינריה מכל רחבי הארץ והעולם – מסה אף נכנסה לרשימה היוקרתית של שמונים המסעדות ה”חמות” בעולם של מגזין התיירות הנחשב ‘קונדה נאסט טראבלר’. 

בשנת 2020 פרץ השף אביב משה את גבולות מדינת האם לראשונה, עם הפתיחה של מסעדת ‘אקסודוס’ בברלין. 

עומר מילר

צילום איליה מלניקוב

שף ישראלי צעיר מבטיח נוסף הוא עומר מילר. מילר החל את דרכו הקולינרית בעבודה בקפה ‘מאיר’ בתל אביב, ולאחר מכן גם למד בבית הספר ‘בישולים’. 

מילר המריא לניו יורק שם עבד במסעדת ‘טבלה’ ולאחר שחזר לישראל עבד במסעדת ‘מוסקט’ בראש פינה, במסעדת ‘דניאלה’ בתל אביב ובקייטרינג ‘פוד ארט’ שהוחלף בהמשך ל’חדר האוכל’. 

למיינסטרים הישראלי פרץ מילר הודות לרשת ההמבורגרים ‘סוסו אנד סאנס’ שהקים, שזכתה להצלחה רבה וסניפים שלה הוקמו במספר מקומות בארץ. 

מיכל אנסקי 

ואי אפשר לסגור רשימת שפים בלי לדבר על המלכה הבלתי מעורערת של עולם הקולינריה הישראלי. העובדה שמיכל אנסקי הפכה לאחת מנשות הקולינריה המובילות בישראל היא לא מפתיעה – אמה היא העיתונאית והבשלנית שרי אנסקי. 

בגיל 17 החלה אנסקי לכתוב את מדור האוכל בעיתון ‘העיר’ ואח”כ כתבה והגישה פינה בנושא אוכל גם בתוכנית ‘זמן איכות’ ששודרה בערוץ 1. בשנת 2007 הקימה אנסקי את ‘שוק האיכרים’ בנמל תל אביב. 

את הפריצה הגדולה עשתה אנסקי בשנת 2010 עם הצטרפותה לפאנל השופטים של תוכנית הריאלטי-אוכל ‘מאסטר שף’ ואף הופיעה כשופטת-אורחת ב’מאסטר שף אמריקה’ לצד השף גורדון רמזי

מתן אברהמס

יכול להיות שאתם לא מכירים את השם מתן אברהמס, אבל את המסעדה שהוא עומד בראשה אתם מכירים גם מכירים, בטח אם אתם אוהבי בשר

מתן אברהמס הוא השף העומד בראש מסעדת הבשר המוערכת ‘הדסון‘. הוא נולד בבית הילל שבצפון הרחוק והתחיל את דרכו הקולינרית המקצועית ב’לחם ארז’ של השף ארז קומורובסקי. משם המשיך השף אברהמס להתמחות במסעדות בלונדון, ואז חבר להוביל את הדסון – “מקדש הבשר” כמו שמכנים אותה הקרניבורים.

אבי קונפורטי 

צילום איליה מלניקוב

אם אתם אוהבים אוכל אסיאתי, בטח יצא לכם לסעוד לפחות פעם אחת באחת המסעדות של רשת ‘זוזוברה’

האיש שאחראי על ‘זוזוברה, יחד עם שני שותפיו ארי ויורם ירזין הוא השף אבי קונפורטי. השף קונפורטי החל את דרכו הקולינרית כמכין קינוחים במסעדות ‘שלייקס’, ‘באובב’ ו-‘פרננדל’ והתמחה כמנהל מזון ומשקאות במלון ‘The Palmer House Hilton’ בשיקגו. 

יחד עם שותפיו הקים קונפורטי גם את רשת ההמבורגרים ‘מוזס’, את מסעדת ‘צפרה’ ואת מסעדת ‘טופולופומפו’. השף אבי קונפורטי אף הופיע בטלוויזיה בתכנית הריאליטי-אוכל ‘קרב סכינים’. 

ירון שלו 

שף מוערך נוסף שגדל אצל השף שלום קדוש. כבר בגיל 12, לאחר שעזב את לימודיו, נכנס לעבודה במטבח של מסעדת ‘פרה על הגג’ הירושלמית. בגיל 13 התחיל השף ירון שלו לעבוד במסעדת ‘ארקדיה’ של עזרא קדם. בגיל 17 כבר עבד תקופה במסעדות צרפתיות שזכו כל אחת לציון של שני כוכבי מישלן – ‘מישל רוסטאן’ ו-‘אפיסיוס’. 

בשנת 2007 נבחר ירון שלו על ידי 200 מומחי קולינריה כשף המבטיח של השנה על ידי המגזין גורמה. 

יובל בן נריה

צילום רמי זרנגר

השם ‘טאיזו’ אומר לכם משהו? יחד עם ‘מיאזאקי’ ו-‘יא-פאן’ הן שלושת המסעדות בבעלותו של השף יובל בן נריה. 

השף יובל בן נריה רכש את הניסיון הקולינרי המקצועי שלו כשעבד בצמוד לשפים מהמוכרים בישראל: תחת השף שלום קדוש במלון שרתון פלאזה בירושלים, במסעדת ‘רפאל’ של השף רפי כהן, ב’הרברט סמואל’ של השף יונתן רושפלד ועוד. 

ב-2013 החליט השף בן נריה שהוא יוצא לדרך עצמאית, והקים את ‘טאיזו’, שהפכה למוסד אוכל אסיאתי מבוקש. 

שכחנו מישהו?

חושבים שיש שף או שפית ששכחנו וצריכים להיות ברשימה? ספרו לנו בתגובות!

אז מה היה לנו?

משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים זיגזג בשיתוף עם חברת buzzer.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה ותהיה לכם אפשרות לבחור את נקודת החלוקה לאחר ההזמנה. יישלח עליכם סמס ובו תוכלו לראות את הנקודה שאליה תגיע ההזמנה כולל אפשרות לבחירת נקודת חלוקה אחרת.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את האפשרות לעדכון נקודת החלוקה וההודעה על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אבן יהודה
אביחיל
אודים
אור יהודה
אור עקיבא
אזור
אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה (ללא גבעת עדה)
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעת ברנר
גבעת השלושה

גבעת חן
גבעת שמואל
גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות בדר
גנות
געש
ג’סר א זרקא
גן שמואל
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון
חדרה
חולון
חיפה (מהיום למחר)
חמד
חצור
חרות
יבנה
יגור (מהיום למחר)
יהוד
ינוב
ירקונה
ישרש
יקום
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד

כפר יונה
כפר טרומן
כפר מל״ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
לוד
מגשימים
מודיעין
מודיעין עילית
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר (מהיום למחר)
נתניה
סביון
עדנים
עינת
עין ורד
עין שריד
עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה

צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא (מהיום למחר)
קרית אונו
קרית ביאליק (מהיום למחר)
קרית ים (מהיום למחר)

קרית מוצקין (מהיום למחר)
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה ורבורג
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד