תנורים משולבים היו ועדיין מהווים את ציוד הבישול המדויק והרב-תכליתי ביותר שאפשר להשיג, אך יחד עם זאת, הם גדולים, מגושמים, יקרים מאד ומתאימים בעיקר לשימוש מסחרי… עד עכשיו.
תנור האפייה שיש לכל אחד ואחת מאיתנו במטבח הביתי מאפשר לנו שליטה בטמפרטורה באופן מסוים (בצורה לא ממש מדויקת, בדרך כלל) וזה בסדר – אבל כשרוצים להכין מזון עסיסי ומדויק, במידת עשייה מושלמת, פעם אחר פעם, היכולות של תנור אפייה ביתי לא מספיקות. כדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר אתם צריכים מכשיר שמאפשר לכם לשלוט על הטמפרטורה בצורה מדויקת אבל גם ובעיקר – על הלחות.
במשך שנים, תנורים משולבים כאלו היו ה”נשק הסודי” של השפים המובילים, ועכשיו, בזכות אנובה, המוצר הזה מונגש גם ללקוחות פרטיים – כך שכל בשלן ביתי יכול לשלוט בצורה מדויקת על האוכל שהוא מבשל.

אז מה זה בעצם קומביסטימר Combi Steamer?
קומביסטימר הוא תנור שמשלב בין בישול באוויר חם לבין בישול בקיטור. כיום ניתן למצוא כי הוא כולל גם מגוון של אמצעי בקרה המאפשרים גם לשפים פחות מיומנים לבשל ברמה גבוהה ואחידה כל יום.

קומביסטימר הוא אחד הכלים החשובים ביותר לכל מסעדה או מקום שמתעסק בהכנה והגשה של אוכל. תנור הקומביסטימר הוא בעצם לב המטבח המוסדי והוא אחד המכשירים החשובים וההכרחיים במטבח והוא מספק יעילות, חיסכון בזמן עובדים וחיסכון במים ובחשמל.
בכדי להדגיש ולהדגים את ההבדל ואת אחד היתרונות הגדולים שבתנור קומביסטימר לעומת תנור רגיל מספיק שנסתכל על כמות איבוד הנוזלים בזמן בישול בשר. בישול משולב של טורבו עם קיטור מונע מהבשר לאבד נוזלים בזמן הבישול כך שרוב משקל הבשר נשאר ובבישול בתנור קומביסטימר איבוד הנוזלים יהיה בסדר גודל של 10% כאשר בתנור רגיל אנחנו מדברים על 30-40%.
בין אם אתם מבקשים לצלות עוף עסיסי עם עור קריספי או סטייק מיושן, לבשל אספרגוס למרקם פריך, לאפות עוגה או להכין אומלט מושלם – את כל אלו ועוד תנור הקומבי החדש של אנובה, המוצר החדש והמתקדם ביותר בליין מוצרי הבישול המדויק של המותג המוביל, יודע להכין בצורה הטובה ביותר.
התנור הזה הופך אתכם לבשלנים טובים יותר – פשוט כך.
בתנורים ביתיים (ואפילו היקרים והמקצועיים ביותר מבניהם) יש שתי בעיות עיקריות:
1. “מצבי רוח”
רבים לא מודעים לכך, אבל במרבית התנורים הביתיים יש חריגה של עד 4 מעלות (!) מהטמפרטורה שנבחרה – לא מדובר בחריגה במעלה קבועה, אלא כזו שמשתנה מפעם בפעם. איך תוכלו לצפות לתוצאות מדויקות בצורה עקבית אם אין לכם אפילו את היכולת לדעת מהו החום המדויק אליו הגיע תנור האפייה שלכם?
2. חוסר מודעות ללחות
יש לא מעט מזונות בהם אחוזי הלחות גבוהים ביותר – מים ממלאים תפקיד עצום באופן שבו אוכל מתבשל. אם תנור האפייה שלכם לא יודע איך “לאכול” את הלחות ואיך לנהל אותה, איך תצפו לקבל מזון עסיסי המבושל למידת עשייה מדויקת, פעם אחר פעם?
אז לכל אלו שחשבו לפחות פעם אחת שהם טבחים כושלים נאמר כאן – זה לא אתם, זה התנור שלכם.
מהן היכולות של התנור של אנובה (Anova Precision Oven) שהופכות את השימוש בו לשונה כל כך מתנור אפייה ביתי רגיל?
- בקרה על הטמפרטורה: תנור האדים של אנובה מחליף את הטרמוסטט הלא מדויק בתנור הביתי שלכם במערך פיצ’רים חכמים ומתקדמים שנועדו לספק שליטה מוחלטת על הטמפרטורה – חיישני טמפרטורה ובקר חכם לשליטה על החום אלו מאפשרים לתנור לשמור על דיוק של 0.3 מעלות צלזיוס מהטמפרטורה שנקבעה.
- מצב Sous Vide: באמצעות חיישן חדשני, התנור של אנובה “יודע” בדיוק מהי הטמפרטורה בה מבושל האוכל שלכם בכל רגע נתון, מה שמבטיח לכם שלעולם לא תהיה חריגה מטמפרטורת היעד שהגדרתם.
- בקרת קיטור: התנור של אנובה מאפשר לכם להוסיף אדים או לשלוט על הלחות בתוך התנור בעת הבישול. התוצאה? מזון עסיסי ומדויק הרבה יותר ברמה שלא הכרתם ושלא ניתן היה להגיע אליה עד היום במטבח הביתי.
- אפליקציה ייעודית: דרך אפליקציית Anova Oven הייעודית הפועלת על WIFI, אתם יכולים לשלוט ולנטר את כל תהליך הבישול בתנור של אנובה ופונקציית השימוש ברגש טמפרטורה (Food Probe) והטיימר, הופכים כל מתכון מורכב לפשוט, עם תוצאות מדויקות הרבה יותר.
והתוצאות מדברות בעד עצמן

העוף הצלוי בצד שמאל בושל לפי ההוראות ממתכון של אחד השפים המפורסמים בעולם בטמפרטורה של 220 מעלות צלזיוס. אחרי 60 דקות, הוא נעטף והוחזר לחצי שעה נוספת בתנור. שיטת הבישול המסורתית הזו לא רק יצרה בשר מבושל יתר על המידה והשחמה לא אחידה – היא גם סחטה את המיצים מלאי הטעם מהעוף, שהתאדו אל החלל הפתוח.
לעומת זאת, העוף שבושל בתנור של אנובה (הימני בתמונה) היה עסיסי, ומבושל באופן שווה לכל אורכו. על ידי שימוש במצב Sous Vide הבטחנו שהבשר לא יתבשל יתר על המידה – העשייה הפנימית התקדמה עד שהגיעה בדיוק לטמפרטורה הנכונה שהוגדרה מראש. לא מדובר במזל הודות לרגש הטמפרטורה (Food Probe) שכלול ביחד עם התנור של אנובה אפשר לדעת בדיוק באיזו נקודה אנחנו נמצאים בתהליך הבישול ומה הטמפרטורה הפנימית של העוף כך שלא צריכה להיות שום בעיה לקבל את התוצאה המדהימה והעסיסית הזו, פעם אחר פעם.
לאחר שהעוף הגיע לרמת העשייה ולטמפרטורה הפנימית שהוגדרה, התנור עבר למצב של חום גבוה ויבש וזאת בכדי ליצור עור שחום וקריספי.
וכפי שאפשר לראות בתמונה ובסרטון הבא, התוצאות מדברות בעד עצמן.