איך להכין סטייק מושלם במחבת ברזל יצוק

סטייק סמיך רוחש במחבת ברזל יצוק שחורה, עם קיטור גלוי לעין, ויוצר אווירה מושלמת של סטייק מושלם.

סטייק מושלם הוא יותר מסתם ארוחה – זו חוויה קולינרית שמשלבת טעם, מרקם ואמנות.

עבור חובבי בשר רבים, אין דבר משביע רצון יותר מאשר סטייק עסיסי עם קראסט פריך וזהוב מבחוץ ופנים ורוד ורך שעשוי בדיוק במידת העשייה הנכונה.

אך השגת תוצאה מושלמת זו יכולה להיות אתגר, במיוחד כשמבשלים בבית. אם יש לכם מכשיר בישול סו ויד של אנובה, אז אתם מסודרים ולא צריכה להיות לכם שום בעיה להגיע למידת העשייה המשולמת בכל פעם מחדש.

אבל מה עושה מי שאין לו מכשיר סו ויד?

למרבה המזל, עם מחבת ברזל יצוק איכותית וכמה טכניקות פשוטות, כל אחד יכול להכין את הסטייק המושלם.

במאמר זה, אנחנו משתפים את הסודות להכנת סטייק מושלם במחבת ברזל יצוק, מבחירת הבשר הנכון ועד לטכניקות הצלייה והמנוחה שיבטיחו תוצאה מרשימה בכל פעם.

ואם אתם מעדיפים סרטון, אז הנה אנדי קוקס (ANDY COOKS) מראה איך עושים את זה מההתחלה ועד הסוף.

בחירת הסטייק

  • בחרו סטייק בעובי של 2.5 עד 3 ס”מ. סטייק דק מדי יתבשל יתר על המידה לפני שיווצר הקראסט מבחוץ.
  • תבלו את הסטייק כראוי:
    • מרחו מעט שמן כבסיס
    • תבלו במלח ופלפל מכל הצדדים ולא להתבייש
  • אם יש לכם זמן, אתם יכולים ליישן את הסטייק שלכם ביישון יבש למשך 24 שעות
    • תבלו את הסטייק במלח ללא שמן
    • הניחו על מגש עם רשת במקרר ל-24 שעות

הכנת המחבת

  • חממו מראש את מחבת הברזל היצוק וקחו בחשבון שזה לוקח יותר זמן ממה שחושבים:
    • 3-4 דקות בחום גבוה
    • אידיאלי: הורידו לחום נמוך וחממו 5-7 דקות נוספות
    • כך תבטיחו שהמחבת ספוגה היטב בחום

צליית הסטייק

  1. הורידו את הטמפרטורה. ברזל יצוק שומר על חום, אך קשה לשלוט בטמפרטורה.
  2. הוסיפו שמן למחבת, אל תסתמכו רק על השמן שעל הסטייק.
  3. התחילו עם צד השומן כלפי מטה כדי להמיס אותו.
  4. הפכו וצרבו את הצד השני.
  5. צרבו את הקצוות ואז את הפנים.
  6. הניחו משקולת מעל להבטיח מגע טוב עם המחבת.
  7. הפכו את הסטייקים כל 30 שניות. אחרי כ-4 הפיכות, ניתן להסיר את המשקולת.
  8. כשהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-35 מעלות צלזיוס (תשתמשו במד חום נעץ) והקרום מתפתח יפה:
    • הוציאו את רוב השומן מהמחבת
    • החזירו את הסטייקים למחבת
    • הוסיפו חמאה, שום כתוש ורוזמרין טרי (אם יש)
  9. שלטו בטמפרטורה כדי שהחמאה תקציף אך לא תישרף.
  10. הטו את המחבת לצד אחד והתחילו להזליף את הסטייקים בחמאה המותכת.
  11. כשהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-45 מעלות צלזיוס, הוציאו את הסטייקים.
  12. הניחו לסטייקים לנוח 6-7 דקות.

התוצאה

סטייק ורוד ועסיסי עם קרום טעים מבחוץ.

אז מה היה לנו?

משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים HFD אשר מספקות את ההזמנות לנקודות החלוקה של חברת EPOST הפזורות בכל הארץ.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את העדכון על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

שימו לב! במידה ואתם גרים ביישוב מרוחק ייתכן ולא תהיה נקודת חלוקה ביישוב עצמו. מומלץ לבדוק ולוודא מראש ובמידה ואין נקודת חלוקה תוכלו לרשום בהערות לאיזו נקודת חלוקה ביישוב סמוך תרצו שנשלח את ההזמנה או שתבחרו במשלוח עם שליח עד הבית.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר שבע
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק
שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעות בר
גבעת ברנר
גבעת השלושה
גבעת חן
גבעת שמואל

גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות הדר
גנות
געש
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון ( מהיום למחר )
חדרה
חולון
חיפה
חמד
חצרים
חרות
טירת הכרמל
יבנה
יגור
יהוד
ינוב
ירקונה
ירושלים
יקום (מהיום למחר)
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד
כפר יונה

כפר טרומן
כפר מל”ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
כפר סילבר
להבים
לוד
מגשימים
מודיעין
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מיתר
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר
נתניה
סביון
עדנים
עומר
עינת
עין ורד
עין שריד

עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה
צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא
קרית אונו
קרית ביאליק
קרית גת
קרית ים
קרית מוצקין
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד