סטייק מושלם הוא יותר מסתם ארוחה – זו חוויה קולינרית שמשלבת טעם, מרקם ואמנות.
עבור חובבי בשר רבים, אין דבר משביע רצון יותר מאשר סטייק עסיסי עם קראסט פריך וזהוב מבחוץ ופנים ורוד ורך שעשוי בדיוק במידת העשייה הנכונה.
אך השגת תוצאה מושלמת זו יכולה להיות אתגר, במיוחד כשמבשלים בבית. אם יש לכם מכשיר בישול סו ויד של אנובה, אז אתם מסודרים ולא צריכה להיות לכם שום בעיה להגיע למידת העשייה המשולמת בכל פעם מחדש.
אבל מה עושה מי שאין לו מכשיר סו ויד?
למרבה המזל, עם מחבת ברזל יצוק איכותית וכמה טכניקות פשוטות, כל אחד יכול להכין את הסטייק המושלם.
במאמר זה, אנחנו משתפים את הסודות להכנת סטייק מושלם במחבת ברזל יצוק, מבחירת הבשר הנכון ועד לטכניקות הצלייה והמנוחה שיבטיחו תוצאה מרשימה בכל פעם.
ואם אתם מעדיפים סרטון, אז הנה אנדי קוקס (ANDY COOKS) מראה איך עושים את זה מההתחלה ועד הסוף.
בחירת הסטייק
- בחרו סטייק בעובי של 2.5 עד 3 ס”מ. סטייק דק מדי יתבשל יתר על המידה לפני שיווצר הקראסט מבחוץ.
- תבלו את הסטייק כראוי:
- מרחו מעט שמן כבסיס
- תבלו במלח ופלפל מכל הצדדים ולא להתבייש
- אם יש לכם זמן, אתם יכולים ליישן את הסטייק שלכם ביישון יבש למשך 24 שעות
- תבלו את הסטייק במלח ללא שמן
- הניחו על מגש עם רשת במקרר ל-24 שעות
הכנת המחבת
- חממו מראש את מחבת הברזל היצוק וקחו בחשבון שזה לוקח יותר זמן ממה שחושבים:
- 3-4 דקות בחום גבוה
- אידיאלי: הורידו לחום נמוך וחממו 5-7 דקות נוספות
- כך תבטיחו שהמחבת ספוגה היטב בחום
צליית הסטייק
- הורידו את הטמפרטורה. ברזל יצוק שומר על חום, אך קשה לשלוט בטמפרטורה.
- הוסיפו שמן למחבת, אל תסתמכו רק על השמן שעל הסטייק.
- התחילו עם צד השומן כלפי מטה כדי להמיס אותו.
- הפכו וצרבו את הצד השני.
- צרבו את הקצוות ואז את הפנים.
- הניחו משקולת מעל להבטיח מגע טוב עם המחבת.
- הפכו את הסטייקים כל 30 שניות. אחרי כ-4 הפיכות, ניתן להסיר את המשקולת.
- כשהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-35 מעלות צלזיוס (תשתמשו במד חום נעץ) והקרום מתפתח יפה:
- הוציאו את רוב השומן מהמחבת
- החזירו את הסטייקים למחבת
- הוסיפו חמאה, שום כתוש ורוזמרין טרי (אם יש)
- שלטו בטמפרטורה כדי שהחמאה תקציף אך לא תישרף.
- הטו את המחבת לצד אחד והתחילו להזליף את הסטייקים בחמאה המותכת.
- כשהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-45 מעלות צלזיוס, הוציאו את הסטייקים.
- הניחו לסטייקים לנוח 6-7 דקות.
התוצאה
סטייק ורוד ועסיסי עם קרום טעים מבחוץ.