פלאנק סטייק, הנתח הבא שאתם חייבים לנסות

פלאנק סטייק

הפלאנק מגיע אלינו מהחלק התחתון של הפרה – בין הרגליים האחוריות לקיבה. נתח הפלאנק ממנו חותכים את סטייק הפלאנק ממוקם במקום שעובד קשה – הוא עוזר לפרה להסתובב, לשבת ולקום – כך שהוא נחשב לנתח קשה ברמה בינונית ורזה יחסית – בפלאנק לא תמצאו רמת שיוש גבוהה, אבל בזכות המיקום שלו, הוא מלא בטעמי בשר עמוקים ומשובחים.

פלאנק סטייק טרי

יש כאלו שמכנים אותו “חזה העוף או ההודו של הבקר” – הפלאנק לא מכיל עצמות או שומן, ואפשר להכין איתו מגוון של מנות מבוססות סטייק – כמו פהיטה מקסיקנית למשל. לא מעט מבלבלים את הפלאנק סטייק עם הסקירט סטייק (Skirt Steak), אך ניתן להבדיל בין השניים בעיקר בזכות רמת השיוש הגבוהה יחסית של האחרון. 

עוד יתרון של הפלאנק סטייק הוא במחיר האטרקטיבי שהוא מציע – שנמוך ביחס לסטייקים פופולריים אחרים כמו סינטה או אנטריקוט. 

ברחבי העולם זכה הפלאנק סטייק לשמות נוספים – אם נתקלתם פעם ב- jiffy, ב- bavette (בצרפתית) או ב – London broil – דעו לכם שמדובר באותו הדבר. 

איך בוחרים פלאנק סטייק איכותי? 

צבעו של הפלאנק אדום-כהה, בלי חורים, נקודות או כתמים חומים – מה שיכול להעיד על חשיפה ממושכת מידי של הבשר לאוויר. בחלקו החיצוני של הפלאנק לא אמורות להיות שאריות של שומן – ואם כן, כנראה שהחיתוך נעשה בצורה לא הכי מקצועית.

בכל מקרה, כמו בכל נתח בשר, כדאי לקנות מקצבייה שאתם מכירים וסומכים על הקצב. בזכות הטעם, המרקם, הוורסטיליות וקלות ההכנה, קנה לעצמו הפלאנק סטייק מקום של כבוד במטבחם של השפים המובילים בעולם. 

איך מכינים פלאנק סטייק

יש שתי דרכים, מנוגדות לחלוטין אחת לשנייה, להכנה של פלאנק סטייק – האחת צריבה מהירה של נתחים דקים והשנייה, בישול איטי בחום נמוך כשהנתח עטוף בראב טעים. שיטות שונות אבל עם מטרה אחת זהה – “לשבור” את רקמות החיבור כדי להפיק נתחים רכים וטעימים.

את הפלאנק סטייק יש לחתוך נגד כיוון הסיבים – ב-45 מעלות, ולא ישר כמו שחותכים לחם או עוגה. אפשר להכין במגוון שיטות – מחבת ברזל יצוק, מחבת פסים, גריל ואפילו עישון או סו-ויד – אם מדובר בנתחים שלמים. 

בגלל שהוא לא מכיל הרבה שומן, הפלאנק סטייק לא דורש כמעט “טיפול” – חיתוך לנתחים, תיבול במלח ופלפל גס ולגריל. יש כאלו הנוהגים להשרות את הפלאנק בבריין או בראב (למשך 12-24 שעות) מה שמחליש את רקמות החיבור של הבשר ומספק לנו נתח רך במיוחד.

איך כדאי לאכול פלאנק סטייק

את הפלאנק סטייק מומלץ לאכול במידת עשייה מדיום/מדיום-רייר (יותר מזה הוא כבר נהיה מסטיק) כאמור בחיתוך דק, מה שאומר שאפשר לצרוך אותו חם או קר. אפשר לאכול כסטייק קלאסי עם תוספת שאוהבים בצד, בכריך או בשילוב של מגוון מנות בשר – כמו מוקפץ למשל. 

פלאנק סטייק בסו ויד

גוגה הגדול מהערוץ של Sousvide Everything מראה לכם איך להכין פלאנק סטייק בסו ויד FAJITAS סטייל:

והנה עוד מתכון שלו והפעם לקרנה אסאדה שהפלאנק סטייק מושלם בשבילו:

אז – שיהיה בתיאבון! 

כבר הכנתם / אכלתם פלאנק סטייק ויש לכם המלצות איך להכין?  עדיין לא יצא לכם להכין ויש לכם שאלות? 

מוזמנים לשתף אותנו בתגובות! 

אז מה היה לנו?

משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים זיגזג בשיתוף עם חברת buzzer.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה ותהיה לכם אפשרות לבחור את נקודת החלוקה לאחר ההזמנה. יישלח עליכם סמס ובו תוכלו לראות את הנקודה שאליה תגיע ההזמנה כולל אפשרות לבחירת נקודת חלוקה אחרת.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את האפשרות לעדכון נקודת החלוקה וההודעה על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אבן יהודה
אביחיל
אודים
אור יהודה
אור עקיבא
אזור
אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה (ללא גבעת עדה)
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעת ברנר
גבעת השלושה

גבעת חן
גבעת שמואל
גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות בדר
גנות
געש
ג’סר א זרקא
גן שמואל
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון
חדרה
חולון
חיפה (מהיום למחר)
חמד
חצור
חרות
יבנה
יגור (מהיום למחר)
יהוד
ינוב
ירקונה
ישרש
יקום
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד

כפר יונה
כפר טרומן
כפר מל״ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
לוד
מגשימים
מודיעין
מודיעין עילית
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר (מהיום למחר)
נתניה
סביון
עדנים
עינת
עין ורד
עין שריד
עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה

צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא (מהיום למחר)
קרית אונו
קרית ביאליק (מהיום למחר)
קרית ים (מהיום למחר)

קרית מוצקין (מהיום למחר)
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה ורבורג
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד