אם אתה אוהב בשר אני מניח שיצא לך כבר לשמוע על אחת הסטקיות הכי מפורסמות בעולם, פיטר לוגר שיושבת בניו יורק. הרבה אנשים חושבים שהסטייק שלהם הוא הטוב בעולם אבל גם אם אתה לא מסכים (ויש לא מעט שלא מסכימים), קשה יהיה להתווכח שהוא אחד הטובים שייצא לך לאכול.
אז איך תוכל להכין סטייק ברמת STEAKHOUSE כמו פיטר לוגר אצלך בבית?
כמובן שתצטרך בשר באיכות גבוהה אבל חשוב (ומורכב הרבה יותר) זה התנור שבו תצטרך להכין את הסטייק ולצרוב אותו.
הנה סרטון קצר שמראה את כל הדרך שעושה הבשר מהקצב ועד לצלחת אצל פיטר לוגר… (שים לב טוב לתנור ב 0:47 שניות):
התנור הזה הוא מה שנותן את הקראסט המדהים שהסטייקים של פיטר לוגר ידועים בו.
ובשביל להשיג קראסט מושלם כזה צריך חום גבוה. מאד גבוה. חום שאי אפשר לקבל באף גריל ביתי שאתה מכיר. עד שהגיע הדבר זה:

תכיר את ה OTTO GRILL מבית OTTO WILDE הגרמני.
תנור בגודל של מיקרוגל שמסוגל להגיע ל 900 מעלות צלזיוס בתוך 3 דקות!
זוכר את התנור של פיטר לוגר מהשנייה ה 47 בסרטון הקודם? אתה לא יכול להגיד שזה לא נראה בדיוק אותו דבר רק שאת התנור של OTTO אפשר לקנות ולשים בבית 🙂
עצם העובדה שהצליחו להכניס כזאת עוצמת חום למכשיר שהוא יחסית די קטן (42.5 ס”מ רוחב, 44 ס”מ עומק ו 29.5 ס”מ גובה) היא מדהימה ומשום מה זה לא מפתיע שהנדסה גרמנית עומדת מאחורי ההישג הזה.
והנה פט לפריאדה, קצב אמריקאי שמבין דבר או שניים בכל הנוגע לבשר, מסביר את היתרון הגדול של ה OTTO GRILL:
החום הגבוה של 900 מעלות שמגיע מעל הבשר בעצם “סוגר” את הנוזלים ויוצר את אפקט מייארד (Maillard Effect), פירוק של החלבון והשחמה אשר מעצים ומעשיר טעמים והוא בא לידי ביטוי בקראסט מדהים.
אז החלטת שאתה רוצה אחד כזה בבית?
גם אני רוצה. ומסתבר שזה אפשרי במידה ויש לך את התקציב, כי זה לא הולך להיות עסק זול.
בגדול יש דגם פרימיום שעובד על גז שעולה 1,099 יורו או על חשמל ועולה 1,199 יורו ודגם לייט (LITE) שעולה “רק” 699 יורו. תוסיף לזה משלוח בעלות של 300 יורו כי התנור שוקל 18 קילו ועוד מכס ומיסים כשהוא מגיע לארץ והגעת לסכום לא קטן בכלל.
אבל אם אתה באמת רוצה, רק שתדע שזה אפשרי והוא יכול להיות אצלך בבית תוך 2-3 ימים 🙂
ולא, אנחנו לא מרוויחים מזה כלום ונשמח מאד לדעת אם הזמנת אחד ואיך הייתה החוויה של להכין איתו סטייק.