איך מכינים קינואה

כולנו מכירים את הקינואה כמאכל טרנדי בקרב שוחרי בריאות, טבעונים וצמחונים אך למעשה קינואה במקור היא מאכל עממי ששימש כמקור חלבון בדרום אמריקה עוד בתקופת האינקה. היא טעימה, עשירה בחלבון איכותי, מגנזיום, ברזל וסיבים תזונתיים ולכן אין מה להתפלא שהיא זכתה למעמד מיוחד בקרב האינדיאנים, וכך גם היום. במתכונים רבים קינואה משמשת כדגן בדומה לאורז, בורגול וקוסקוס אך למעשה היא אינה חלק ממשפחת הדגניים.

רבות הדרכים לאכול קינואה

עם קינואה אפשר לעשות פחות או יותר הכל. ממנות קרות עד מנות חמות, כנשנוש, מנת פתיחה או שילוב במנה עיקרית. הטעם העדין של הקינואה הולך עם מגוון מאכלים ומצרכים ולכן היא מתאימה פחות או יותר בכל שלב של הארוחה (אולי מלבד כקינוח). לרעבים וחובבי האוכל האסייתי מבניכם, הבאנו מתכון נהדר לקינואה עם ירקות מוקפצים בסגנון אסייתי.

איך להעשיר את המנה בערכים תזונתיים?

מקובל לחשוב על קינואה כתוספת פחממתית, בדומה לקוסקוס, פסטה, אורז וכדומה. אך למעשה הקינואה עצמה עשירה בערכים תזונתיים, וניתן אף להעשיר את המנה עוד יותר אם תשתמשו בקינואה מונבטת. כדי להנביט את הקינואה יש להשרות אותה במים למשך לילה אחד, ולסנן אותה ולהשאיר בכלי ההנבטה או בכלי מחורר. שטפו את הקינואה פעמיים ביום, ולאחר כ-24 שעות הקינואה תתחיל לנבוט. 

במידה ואתם מנביטים את הקינואה, זכרו כי יש להרתיח אותה עם כרבע מהכמות של מים הנדרשת לקינואה לא מונבטת, ולבשל אותה במשך כחמש דקות. שיהיה בהצלחה ובתיאבון!

רכיבים לקינואה עם ירקות בסגנון אסייתי

רכיבים ל4-6 סועדים:

  • כוס ורבע קינואה
  • חצי כפית ג’ינג’ זנגביל
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 גמבה צהובה
  • 6 פטריות שמפיניון
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 2 גזרים
  • 4 שיני שום
  • רבע כרוב קטן
  • רבע חבילת נבטי מש
  • 4 כפות סויה
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף חמאת בוטנים (טבעית)
  • 2 כפות גרעיני דלעת
  • שמן קנולה

אופן ההכנה

  1. שטפו את הקינואה וסננו. חממו מעט שמן בסיר, הוסיפו את הקינואה וטגנו אותה מעט.
  2. הוסיפו 3 כוסות מים, כסו את הסיר והביאו לרתיחה. 
  3. הקטינו את הלהבה ובשלו את הקינואה כך עם המכסה סגור במשך כ10-15 דקות עד שהקינואה תהפוך שקופה. בינתיים המים ייספגו בקינואה. השאירו את הסיר מכוסה.
  4. חממו מעט שמן במחבת רחבה. קצצו את הג’ינג’ר דק דק ופרסו את השום לפרוסות דקות ככל האפשר. טגנו את השום והג’ינג’ר במחבת הרחבה במשך כדקה.
  5. חתכו את הגזר דק דק והוסיפו למחבת. טגנו במשך כשלוש דקות נוספות.
  6. חתכו את הגמבה לרצועות דקות והוסיפו למחבת. טגנו במשך כחמש דקות נוספות, ותוך כדי ערבבו מפעם לפעם.
  7. חתכו את הכרוב לרצועות דקות והוסיפו למחבת. טגנו במשך כשלוש דקות נוספות, ותוך כדי ערבבו את כל הירקות בסיר.
  8. חתכו את הפטריות לפרוסות דקות והוסיפו לירקות. חתכו את הבצל הירוק טבעות והוסיפו למחבת, ולאחר מכן הוסיפו את הנבטים והמשיכו בטיגון עד שכל הירקות בתערובת יתרככו. 
  9. לאחר ריכוך הירקות, כבו את האש והוסיפו את הסויה, הסילאן וחמאת הבוטנים. ערבבו את התערובת שהתקבלה.
  10. הוסיפו את תערובת הירקות לקינואה שבסיר. הקפידו להוסיף את הירקות רק לאחר שהקינואה התקררה מעט, שכן אם תוסיפו כשהקינואה חמה מאוד היא תהפוך למין עיסה והמרקם ייפגע.
  11. תוך כדי, הקפיצו את גרעיני הדלעת במחבת נפרדת עד שישחימו מעט. הוסיפו את הגרעינים לתבשיל והגישו. את החלק הזה כאמור יש לעשות סמוך להגשה, וזאת על מנת לשמור על פריכות גרעיני הדלעת.

בתאבון!

אז מה היה לנו?

משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים זיגזג בשיתוף עם חברת buzzer.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה ותהיה לכם אפשרות לבחור את נקודת החלוקה לאחר ההזמנה. יישלח עליכם סמס ובו תוכלו לראות את הנקודה שאליה תגיע ההזמנה כולל אפשרות לבחירת נקודת חלוקה אחרת.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את האפשרות לעדכון נקודת החלוקה וההודעה על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אבן יהודה
אביחיל
אודים
אור יהודה
אור עקיבא
אזור
אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה (ללא גבעת עדה)
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעת ברנר
גבעת השלושה

גבעת חן
גבעת שמואל
גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות בדר
גנות
געש
ג’סר א זרקא
גן שמואל
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון
חדרה
חולון
חיפה (מהיום למחר)
חמד
חצור
חרות
יבנה
יגור (מהיום למחר)
יהוד
ינוב
ירקונה
ישרש
יקום
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד

כפר יונה
כפר טרומן
כפר מל״ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
לוד
מגשימים
מודיעין
מודיעין עילית
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר (מהיום למחר)
נתניה
סביון
עדנים
עינת
עין ורד
עין שריד
עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה

צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא (מהיום למחר)
קרית אונו
קרית ביאליק (מהיום למחר)
קרית ים (מהיום למחר)

קרית מוצקין (מהיום למחר)
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה ורבורג
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד