ספרי בישול שכל קרניבור חייב להכיר

תוכן עניינים

פנו את המדפים! קבלו את רשימת ספרי הבשר לבישול בוואקום ובכלל שאתם פשוט חייבים להוסיף למדף הספרים שלכם.

למרות שכל המידע זמין היום באתרי אינטרנט, ביוטיוב, בפייסבוק ובאינסטגרם, וברשת אפשר למצוא אלפי מתכונים העוסקים בבשר בכלל ובבישול בוואקום בפרט, לפעמים בא לנו להרגיש קצת אולדסקול ולפתוח איזה ספר בישול.

את ריח הכריכה והדפים, ואולי איזה כתם שיזכיר לכם את הפעם ההיא שבישלתם איזה משהו מיוחד – האינטרנט לא יוכל להחליף… כך שחייבים להודות שלשימוש בספר יש איזשהו וייב מיוחד.

וחוץ מזה – איזה רושם של בשלנים אמיתיים אתם תעשו על האורחים שלכם אם לא תציגו מדף עמוס בספרי בישול נחשבים? 

אז ישבנו וחשבנו, והרכבנו עבורכם את רשימת ספרי הבישול העוסקים בבשר בכלל ובבישול בוואקום בפרט שלדעתנו, כל קרניבור חובב בשר חייב להכיר.

כמובן שהרשימה הזו יכולה להיות ארוכה הרבה יותר וישנם עוד הרבה ספרים שווים שכדאי להזכיר, אך אנחנו בחרנו להתמקד במספר ספרים, שהם לדעתנו המובילים. 

ספרים מומלצים לבישול בוואקום 

רוצים לבשל בוואקום ולא בדיוק יודעים איפה להתחיל? מיציתם את המתכונים שהכנתם עד עכשיו ובא לכם להכיר חדשים? ברשימה הבאה מחכים לכם ספרים לבישול בוואקום שמתאימים גם למסוודים בתחילת דרכם, וגם לבשלני סו-ויד מקצוענים. 

1. FeinCook Book – ספר הבישול בוואקום מבית פיינקוק

ספר הבישול הראשון בעברית לבישול בוואקום, מבית מדרשם של צמד השפים יאיר פיינברג ואלי הופנר. בספר תמצאו עשרות מתכונים מגוונים לבישול בוואקום, לצד רעיונות חדשניים שיגרמו לכם להכיר מחדש את שיטת בישול מסקרנת זו. 

בספר בעל 127 העמודים, מציגים צמד השפים עשרות מתכונים מעוררי תיאבון, כולל הסברים מדויקים וטיפים חשובים לבישול בוואקום, מהם האביזרים שתצטרכו בכדי להתחיל ורעיונות מיוחדים שלא תמצאו בשום מקום אחר. 

לרכישה מאובטחת של הספר באתר, לחצו כאן

2. Sous Vide at Home: The Modern Technique for Perfectly Cooked Meals

בעבר, טכניקת הבישול בסו-ויד הייתה מנת חלקן של מסעדות מוכרות ושפים מקצוענים, אך בשנים האחרונות, הבישול בוואקום הפך לפופולרי יותר ויותר בקרב בשלנים ביתיים.

Sous Vide at Home: The Modern Technique for Perfectly Cooked Meals הינו ספר בישול המהווה מדריך למתחילים שרוצים להתחיל להכיר את עולם הבישול בוואקום, וכולל למעלה מ-100 מתכונים – החל ממנות ראשונות, דרך ירקות, עוף, דגים, נתחי בשר מדויקים ועסיסיים, גלידות ואפילו משקאות צוננים. 

לרכישת הספר באמאזון (זמין גם בגרסת Kindle)

3. Sous Vide for Everybody: The Easy, Foolproof Cooking Technique That’s Sweeping the World

ספר בישול שמפשט ומפרק לחלקים את כל השלבים של בישול סו-ויד, וכולל מגוון כלים שיסייעו לכם לנסות מנות חדשות ומלהיבות. הספר שיצא לאור בשנת 2018, כולל עשרות מתכונים מגוונים – החל מבישול של סטייקים מדויקים ומושלמים, דרך גלידות טעימות ועד לבישול של ביצה רכה. 

לרכישת הספר באמזון (זמין גם בגרסת Kindle)

4. Under Pressure: Cooking Sous Vide

ספר הבישול בוואקום של השף תומס קלר. זה שבבישול סו-ויד אפשר להשיג את התוצאות המדויקות ביותר – פעם אחר פעם, אנחנו כבר יודעים… אבל שווה בכל אופן לקרוא את מה שכתב השף המכובד על הסיבות בגללן שיטה זו מניבה תוצאות ששיטות קולינריות אחרות לא יכולות, ולמה שיטה זו מומלצת להכנת נתחי בשר עסיסיים, דגים, עופות, וירקות טעימים. 

בזכות שנים של ניסוי וטעייה, קלר וצוות השפים שלו פיצחו את הדרך לשלמות – והם מספקים לנו הצצה לאוסף נדיר של מתכונים המוגשים במסעדות המובילות של השף. יחד עם ההקדמה של סופר מדעי המזון הרולד מקגי, ובשילוב עם הצילום האמנותי של דבורה ג’ונס, שצילמה גם את התמונות לרב המכר של קלר, “The French Laundry Cookbook”, מדריך הבישול לסו-ויד Under Pressure: Cooking Sous Vide, הוא ספר חובה לכל איש מקצוע קולינרי ולכל מי שרוצה לקחת את חוויית האוכל והבישול לרמה הגבוהה ביותר.

לרכישת הספר באמזון (זמין גם בגרסת Kindle)

5. Sous Vide for the Home Cook

מוכנים לקחת את הבישול שלכם בסו-ויד לשלב הבא? הכירו את ספר המתכונים לבישול סו-ויד בבית שכל מסווד חייב להכיר. הספר נכתב על ידי Douglas Baldwin עם הקדמות של הד”ר Michael Eades ואשתו Mary Dan Eades שהם הוגי דיאטת Protein Power, המבוססת בעיקר על צריכה של מוצרי בשר, ביצים וחלב.

הספר מאגד בתוכו למעלה מ-200 מתכונים קלים וטעימים. 

לרכישת הספר באמזון

6. Modernist Cooking Made Easy: Sous Vide: The Authoritative Guide to Low Temperature Precision Cooking

המדריך של ג’ייסון לוגסדון לבישול סו-ויד.

הספר מכסה את כל השלבים בתהליך בישול בסו-ויד: החל מתיבול, שימוש נכון בשקיות הוואקום, בקרת טמפרטורה ועד לקביעת הזמנים והטמפרטורות הדרושים בכדי להפיק מנות נהדרות וטעימות. בספר תמצאו גם סקירות מפורטות לסוגי המזון השונים – כולל בשר, עופות, דגים, ביצים, פירות וירקות, ועוד.

הספר כולל יותר מ-85 מתכונים נהדרים וגם מבוא לציוד לו תזדקקו לבישול סו-ויד, טבלת זמן וטמפרטורות למתכונים שונים, וכן זמני בישול מומלצים לפי עובי הנתחים ועוד. 

לרכישת הספר באמזון (זמין גם בגרסת Kindle)

ספרים מומלצים לקרניבורים וחובבי בשר 

וכמו שלכל קרניבור שמכבד את עצמו יש בבית גריל טוב לצלייה, מעשנה לעישון בשר, עוף וירקות ומכשיר סו-ויד, שלא לדבר על טאבון ביתי, כך ראוי שגם יהיו לו כמה ספרים של מקצועני בשר אמיתיים.  

1. ספר של בשר – המדריך השלם לעולם הבשר

במדריך השלם לעולם הבשר מבית קרנבל של בשר בניצוחם של אוהד קויתי וגילי בן שחר, תמצאו את כל מה שצריך כדי להפיק את ארוחת הבשרים המושלמת: החל מבחירה נכונה של הנתח ועד לשלב ההגשה לשולחן. 

בספר של בשר ישנם 104 מתכונים שונים, החל ממתכונים להכנת נתחים ענקיים ועסיסיים עם ראבים אקזוטיים, בשר בקר, טלה, עופות ודגים ועד לרטבים, תערובות תבלינים, קוקטיילים ואפילו קינוחים – הכל כדי שתוכלו להגיש לאורחים שלכם את ארוחת המלכים המושלמת.

בספר 216 עמודים המודפסים על גבי נייר כרומו איכותי במיוחד ובעל צילומים מרהיבים של המנות ודרכי ההכנה.

2. ספר של אדמה

מסע בין משקים בארץ במהלכו מכירים מחברי הספר את החקלאים, מבשלים איתם ובעיקר מנסים להבין יותר טוב את הקשר המקודש שבין החווה לצלחת. בספר מנסים המחברים להביא לקדמת הבמה את מי שאחראי על חומרי הגלם איתם אנחנו אוהבים לבשל, כשכל המתכונים שמופיעים בו, נכתבו בהשראתם.

בספר של אדמה תמצאו מעל ל-70 מתכונים שונים ומיוחדים: החל ממתכוני בקר, טלה, עופות ודגים ועד לרטבים, תערובות תבלינים ואפילו קינוחים. הספר מודפס על גבי נייר כרומו איכותי במיוחד, עם צילומים מרהיבים של המנות ודרכי ההכנה.

3. Meathead: The Science of Great Barbecue and Grilling

חושבים שאתם קרניבורים אמיתיים ויודעים הכל על בשר? לבחור שבתמונה קוראים Meathead (ראש בשר), כן כן, זה אשכרה השם האמיתי שלו. אם אתם עוקבים אחרי אושיות בשר מוכרות ברשת, אתם בטח מזהים את הפנים של מיטהד גולדווין מהאתר Amazingribs, שהוא הבעלים והעורך הראשי שלו. 

הספר של מיטהד עוסק במדע שעומד מאחורי האינטראקציה בין אוכל, אש, חום ועשן. זהו אחד המדריכים המקיפים למושגים, שיטות, ציוד ואביזרים של ברביקיו וצלייה. מעל ל-100 מתכוני בשר מובחרים לכל סוגי הבשרים. 

לכל אורך הספר נוגע מיטהד, יחד עם הפיזיקאי ומדען המזון פרופ’ גרג בלונדר בסוגיות נבחרות שקשורות לבשר: איך מרינדות באמת עובדות, מדוע הראב שלכם לא צריך להכיל מלח, על חשיבותם של מדחומים דיגיטליים, כיצד לכייל ולכוון גריל או מעשנה ועוד. 

כמו כן, מנפץ מיטהד בספר את המיתוסים המוכרים הבאים: 

1. הביאו בשר לטמפרטורת החדר לפני הבישול.

2. נתחים עם עצם טעימים יותר. 

3. ראשית כדאי לצרוב ואז לבשל.

ועוד. 

הספר משלב כימיה, פיזיקה ומדעי הבשר ומתובל בהמון הומור. מדריך מעוצב להפליא עם מאות תמונות בצבע מלא של המחבר, וגם וכמובן עשרות מתכונים מובחרים: רטבי ברביקיו, ראבים לבשר וירקות, מתכונים לצלעות, המבורגר, סלמון מעושן, סטייקים, המבורגרים, עופות, ועוד ועוד.

לרכישה באתר אמזון (זמין גם בגרסת Kindle)

4. The Food Lab: Better Home Cooking Through Science

עדיין לא מכירים את J. Kenji López-Alt? ובכן, הגיע הזמן! קנג’י הוא שף ובלוגר אוכל ויוצר סרטונים בחסד – ומתחזק ערוץ יוטיוב עם מעל ל-650,000 עוקבים (מומלץ בחום לעקוב אם אתם עדיין לא עוקבים…) 

במעבדת המזון שלו, מתמקד קנג’י במדע שמאחורי מנות אוכל אהובות, ומתעמק באינטראקציות בין חום, אנרגיה ומולקולות שיוצרות אוכל נהדר. קנג’י מראה שלעתים קרובות, שיטות קונבנציונליות לא עובדות הכי טוב, וטבחים ביתיים יכולים להשיג תוצאות טובות בהרבה באמצעות טכניקות חדשות אך פשוטות. בספר של קנג’י שהוא רב מכר של הניו יורק טיימס תמצאו מאות מתכונים קלים להכנה עם למעלה מ-1,000 תמונות בצבע מלא. 

לרכישה באתר אמזון (זמין גם בגרסת Kindle)

5. Meat: Everything You Need to Know

משפחת Lafrieda, היא אחת המשפחות המוכרות בעסקי הבשר בניו יורק. הסיפור של המשפחה עם בשר מתחיל עם Anthony LaFrieda, מהגר איטלקי שפתח קצביה בשנת 1922 בברוקלין.

פאט לפרידה, מחבר הספר, הוא הדור השלישי למשפחת הקצבים ובעלים של עסק אריזות הבשר מהמובילים באמריקה. LaFrieda מציג את הספר האולטימטיבי עבור חובבי הבשר, עם עשרות מתכונים מעוררי תיאבון.

לפרידה מסביר בלהט על הנתחים הטובים והטעמים ביותר ומשתף מתכונים וטכניקות מוקפדות, והכל עם הידע שנרכש במהלך 4 דורות לאטליז. בשבעים וחמישה המתכונים המופיעים בספר – חלקם של בני משפחת LaFrieda בני עשרות שנים וחלקם מהמסעדנים הטובים ביותר בעיר ניו יורק, נמצא נתחי בשר עסיסיים, תערובות המבורגר של LaFrieda מותאמות אישית, עופות, צלעות ועוד. 

שלבי הבישול (וגם המסובכים שבהם) מגובים בתמונות צבעוניות עם הסברים מדויקים על כל שלב ושלב. תצלומים שלב אחר שלב. 

לרכישת הספר באמזון

6. Franklin Barbecue: מניפסט עישון בשר

מדריך הברביקיו והעישון המלא מאת Jordan Mackay ו-Aaron Franklin – פיטמאטר מוכר והבעלים של מסעדת FranklinBBQ הנחשבת. 

כאשר ארון פרנקלין ואשתו, סטייסי, פתחו פוד-טראק ברביקיו קטן בצד הכביש המהיר של אוסטין, טקסס, בשנת 2009, לא היה להם מושג למה הכניסו את עצמם. כיום, ברביקיו פרנקלין נחשב לאחד ממוסדות הברביקיו הפופולריים והמבוקשים ביותר בארה”ב, כשפרנקלין קוצר פרסים נחשבים בכל תחרות בה הוא משתתף. 

בספרם המשותף, פותחים פרנקלין ומקאי את הסודות וחושפים מה הופך ברביקיו למיוחד באמת – הודות לידע קולינרי שנצבר במשך שנים ארוכות. פרנקלין ברביקיו הוא ספר חובה לכל פיטמסטר – חובב או מקצועי, ותמצאו בו פרקים שלמים המוקדשים לבנייה או התאמה אישית של המעשנות שלכם, מציאת העץ הנכון לעישון ואופי הטיפול בו, טיפים לבחירת בשר איכותי וכמובן עשרות מתכוני ברביקיו מקוריים וטעימים.

לרכישת הספר באתר אמזון

הבמה שלכם…

עם כל ספרי הבישול המעולים האלו, אנחנו מקווים שכבר פיניתם מקום במדפים – וגם בבטן – כי אתם הולכים לפגוש ולהכיר מלא מתכונים מעולים וטעימים. 

יש ספר שאתם חושבים שפספסנו? ספרו לנו על זה בתגובות – אנחנו תמיד שמחים לשמוע ולהכיר דברים חדשים. 

קריאה מהנה ובישול טעים! 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
משלוחים מהירים

לנקודת איסוף או עם שליח עד הבית

איסוף עצמי מתל אביב
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי