בשביל לבשל סו-ויד צריך מכשיר בישול, רצוי שתהיה גם מכונת ואקום, חייב שקיות שמיועדות לבישול והחלק הרביעי של הפאזל הוא הכלי שבו בעצם מתבצע הבישול ובפוסט הזה אני אכלול את כל האופציות הקיימות למיכלי בישול בוואקום.
לפני הכל, חשוב לי להדגיש שלא חייב לרכוש מיכל ייעודי לבישול בוואקום והאופציה הראשונה ונוחה ביותר בהתחלה היא להשתמש בסיר שרוב הסיכויים כבר נמצא אצלכם במטבח. רק צריך לוודא שהוא מספיק גדול ומספיק עמוק כך שמכשיר הבישול שיש לכם יוכל לעבוד איתו ושיישאר מספיק מקום למה שאתם רוצים לבשל.
אבל בשלב מסויים, בעיקר כשאתם מתחילים לבשל לעיתים קרובות יותר וכשהכמויות שאתם מבשלים גדלות, מיכל ייעודי לבישול בוואקום יכול לעשות לכם חיים הרבה יותר קלים.
סוגי מיכלי בישול סו-ויד
בגדול, יש 2 סוגים של מיכלים:
מיכלי פוליקרבונט לבישול בוואקום
מיכלים שעשויים מפוליקרבונט (Polycarbonate) הם כנראה הנפוצים ביותר בכל הנוגע לבישול בוואקום. המיכלים האלו קשיחים ושקופים ועמידים בטמפרטורות גבוהות כך שאין שום בעיה לבשל בהם.
המיכלים הללו מגיעים במגוון רחב מאד של גדלים אבל בכל הנוגע לבישול בוואקום יש 2 גדלים שבהם כדאי לכם להתמקד:
- מיכל פוליקרבונט בגודל 1/2/200 (חצי גסטרונום) ובנפח של 11 ליטר – זה הגודל שאני הייתי ממליץ לרוב המשתמשים. לא צריך לבזבז הרבה מים, המים מתחממים מהר יותר ותופס פחות מקום.
- מיכל פוליקרבונט בגודל 1/1/200 (גסטרונום מלא) ובנפח של 24 ליטר – מתאים בעיקר למי שהולך לבשל נתחים גדולים או כמויות גדולות במקביל.
מיכלי פוליפרופילן לבישול בוואקום
המשפחה הנפוצה השניה היא של מיכלים שעשויים מפוליפרופילן (Polypropylene) והמיכלים האלו הם יותר גמישים, פחות שקופים ובעלי עמידות בחום של עד 95 מעלות צלזיוס. היתרון בגמישות שלהם באה לידי ביטוי בכך שאפשר די בקלות לעשות חור במכסה שיתאים למכשיר הבישול שלכם ואם אתם שואלים את עצמכם למה לעזאזל לעשות חור במכסה תקין לגמרי אז התשובה בהמשך 😉
גם המיכלי פוליפרופילן מגיעים במגוון רחב מאד של גדלים אבל אלו הגדלים שכדאי לכם לבחור מביניהם בשביל בישול סו-ויד:
- מיכל פוליפורפילן 1/2/200 בנפח 12.5 ליטר – לחצו לרכישה.
- מיכל פוליפרופילן בגודל 2/3/200 בנפח 15 ליטר – לחצו לרכישה.
- מיכל פוליפרופילן בגודל 1/1/200 בנפח 28 ליטר – לחצו לרכישה.
מיכלי אנובה ייעודיים לבישול סו ויד
אופציה נוספת היא המיכלים הייעודיים לבישול סו ויד של אנובה. המיכלים של אנובה הם מיכלי פוליקרבונט והם תוכננו ועוצבו מראש בכדי למקסם את היכולות של המכשירי בישול שלהם.
הצורה המעוגלת של המיכלים (בניגוד לפינות מרובעות במיכלים הרגילים) עוזרת מאד לסירקולציה טובה יותר של המים, חימום מהיר יותר ושמירה טובה יותר על הטמפרטורה הרצויה בכל המיכל. אנובה קוראים לטכנולוגיה הזאת HemiFlow ועל פניו יש בזה היגיון אבל להגיד לכם שממש תרגישו בהבדל זה כבר משהו אחר.
המיכלים של אנובה מגיעים עם מכסה ופתח מוכן שמתאים לכל המכשירים של אנובה ובהיקף של הפתח יש אטם גומי שמונע כמעט לחלוטין אידוי של מים. יש גם רשת (RACK) עליון שנועד למנוע מהשקיות שלכם לצוף (לא ממש עושה את העבודה במיכל ה 16 ליטר, מיכל ה 12 ליטר ייבדק בהמשך) ותחתית המיכל כולל מעמדים בגובה 3 מ”מ שמגביהים אותו מהמשטח עליו הוא יושב ויעזרו לכם לשמור על השיש שלכם בבישולים הארוכים שבהם החום יכול לעשות נזק למשטחים מסוגים מסויימים.
מלבד העובדה שהמיכלים של אנובה נראים מעולה ומצטלמים נהדר, הם בסופו של דבר מיכלים. מבין כל הפיצ’רים שלהם לדעתי דווקא העובדה שהם כוללים מעמדים בתחתית המיכל היא המשמעותית ביותר ואצלי המיכל 16 ליטר לא יורד מהשיש.
מיכל מבודד לבישול בוואקום של אנובה
גם במיכלים אנובה החליטו לייצר סוג של גרסת פרו והם קוראים למיכל הזה הקדילק של המיכלי בישול 🙂 המיכל עשוי מפלדת על חלד בעובי כפול מה שהופך אותו למבודד.
הנפח של המיכל הוא 20 ליטר, הוא מתאים לכל המכשירים של אנובה ויש לו מכסה מתרומם. העיצוב של המיכל תורם לקיצור זמני החימום ב 15%, מגדיל את יעילות החימום ב 70% ומונע כל אידוי של מים במהלך הבישול.
לחצו כאן לרכישת המיכל באתר אנובה רק קחו בחשבון שבגלל המשקל של המיכל (5.67 ק”ג) עלות המשלוח היא פי 2 מעלות המיכל עצמו (נכון לינואר 2021) ועל זה אתם תצטרכו להוסיף גם מיסים מה שהופך את האופציה הזאת להרבה פחות משתלמת.
בשביל מה צריך מכסה למיכל?
בגדול, שימוש במכסה נועד בעיקר למניעת אידוי של מים (מונע את האפשרות שמפלס המים יירד מתחת לרף המינימום של המכשיר שלכם במהלך הבישול) והוא גם יעזור לכם לחסוך בחשמל והמים יתחממו מהר יותר כשהמיכל סגור מאשר כשהוא פתוח.
היתרונות של שימוש במכסה יבואו לידי ביטוי ככל שמשך הבישול שלכם ארוך יותר ובבישולים קצרים של עד 4 שעות זה פחות מורגש.
בשביל מה צריך כדורי סו ויד ומשקולות?
כדורי סו ויד נועדו בעצם לעשות את מה שעושה המכסה של המיכל. הם מונעים אידוי של מים ומאפשרים למיכל להתחמם מהר יותר. כדורי סו ויד הם רלוונטיים יותר למי שעובד עם סירים או עם מיכלים שאין להם מכסה ייעודי עם חור למכשיר.
המשקולות נועדו למנוע מהשקיות לצוף. מכניסים את המשקולת עם המזון לתוך השקית, עושים ואקום והמשקל של המשקולת מונע מהשקית לצוף.
-
משקולות סיליקון לבישול בואקום סו ויד
₪99₪69 -
כדורי סו ויד למניעת התאדות מים
₪89₪49
ומה עושים עם המעמד בישול?
המעמד בישול נועד לעשות לכם חיים קלים יותר. במקום שתזרקו את השקיות לתוך המיכל ותתנו להם פשוט לשכב אחת על השניה, המעמד מאפשר לכם לסדר אותן בצורה מסודרת עם רווחים בין השקיות כך שהמים יקיפו אותם מכל הכיוונים והבישול יהיה אחיד (מה שלא יקרה אם שקית תשכב על שקית בתוך המיכל ומים לא יעברו בין השקיות).
המעמד הקטן מתאים לכל המיכלים שיש לנו בחנות והמעמד הגדול מתאים רק למיכל 24 ליטר ולמיכל 16 ליטר של אנובה.
למרות שהמיכלים של אנובה מגיעים עם רשת מובנית שאמורה לתת את אותו מענה של מעמד בישול, מהניסיון שלי, מעמד בישול הרבה יותר נוח ובמיכל 16 ליטר שלי יושב המעמד הגדול ועושה לי את החיים הרבה יותר קלים.