הבלוג

משפחת אנובה המורחבת, כל מה שרציתם לדעת

המכשירים של אנובה (ANOVA) הם הפופלריים והנמכרים ביותר בעולם הבישול בוואקום. החברה התחילה את דרכה אי שם בשנת 2014 עם קמפיין מימון המונים בקיקסטרטר שגייס 1.8 מיליון דולר מ 10,508 אנשים מרחבי העולם. אני הייתי אחד מאותם עשרת אלפים רוכשים וכך בעצם נכנסתי לעולם הבישול בוואקום אשר בהמשך הוביל אותי

קרא עוד »

כל מה שרציתם לדעת על סכינים והרבה יותר מזה

סכינים זה עולם ומלואו והוא קשור באופן די הדוק לבישול ובשר ואני שמח לשתף היום מאמר אורח מאת דימה פסל. דימה הוא מהנדס חומרים בהשכלה, מתמחה בתהליכי ייצור, יצרן סכינים ומעביר הרצאות וסדנאות בנושא (לחצו כאן לעמוד הפייסבוק של דימה). במאמר דימה הולך להסביר על עולם הסכינים בכללי ועל סכיני

קרא עוד »

ציר עצמות, כל מה שצריך לדעת

ציר עצמות מיוצר מעצמות בעלי חיים ומרקמות חיבור – הבאות בדרך כלל בקר, עוף או דגים – שנרתיחו למרק והתבשלו באטיות במשך 20+ שעות עם עשבי תיבול, ירקות ותבלינים. אז למה שתרצה לשתות נוזל פשוט לכאורה כל יום?

קרא עוד »

ההבדל בין ואגיו (WAGYU) לקובה (KOBE)

אחרי שהסברנו את כל מה שצריך לדעת על בשר הוואגיו התברר לנו שאנחנו צריכים להקדיש חלק נפרד להבדל בין קובה (KOBE) לוואגיו (WAGYU) כי יש לא מעט אנשים שמתבלבלים בעניין. אז בואו נתחיל… זה לא יהיה ארוך 🙂

קרא עוד »

9 אביזרי המנגל הטובים ביותר

אין ספק שלעשות "על האש" היא אחת הפעיליות הכי אהובות ונפוצות בישראל ונדמה שיום העצמאות הוא כבר מזמן לא החג היחיד שבו כל עם ישראל מדליק את המנגל ועושה על האש. בשביל שהחוויה הזאת תעבור בצורה הטובה והטעימה ביותר צריך לעשות שימוש במספר אביזרים שללא ספק משדרגים את כל החוויה

קרא עוד »

טמפרטורות לעישון בשר ודגים

שני הגורמים המרכזיים והחשובים ביותר בכל הנוגע לעישון בשר הם זמן וטמפרטורה והמדריך הטוב ביותר שמצאנו נכתב בידי ג'ף פיליפס מהאתר Smoking-Meat.com. ג'ף הוא מהנדס תעשייתי שהפך את התחביב שלו לעישון בשר לאחד האתרים הפופלריים והמקיפים ביותר בתחום.

קרא עוד »

כל מה שצריך לדעת על עצים לעישון בשר

המרכיב החשבון ביותר בעישון בשר הוא כמובן העשן ואת העשן מייצרים בעזרת עצים. אבל לא כל עץ מתאים לשימוש בעישון בשר ובפוסט הזה נעבור על כמה שצריך לדעת על עצים לעישון בשר. לעישון בשר צריך להשתמש בעצים יבשים בלבד היות ועץ שמכיל מים יפריע לתהליך הבערה ולהפקת העשן הדרוש לבישול

קרא עוד »

סיום הכנת הבשר בעישון וחשיבות הטמפרטורה

אחת השאלות החשובות ביותר היא מתי בעצם הבשר מוכן? לכל נתח יש את השילוב זמן וטמפרטורה שלו כך שבהתחשב במשקלו ובהקפדה על הטמפרטורה הנכונה אפשר יהיה להוציא נתח שעשוי לשלמות. זמן וטמפרטורה הם ללא ספק הגורמים המרכזיים שמשפיעים על מידת מוכנות הנתח אך ישנם גורמים נוספים כמו שטח הפנים החשוף

קרא עוד »

המדריך המלא להכנת בשר לעישון

בכדי להוציא את המקסימום מהבשר שאתם הולכים לעשן, לא מספיק רק להכניס אותו למעשנה ולשכוח ממנו עד שהוא מוכן. יש שלב מקדים של הכנת הבשר לעישון והמטרה שלו היא להוסיף שכבות טעם לבשר, להגביר טעמים טבעיים ולרכך את סיבי הבשר. ישנן 3 שיטות עיקריות של הכנת בשר לעישון: מרינדה, בריין

קרא עוד »

ואגיו (WAGYU) שמאגיו… הבשר הטעים והיקר בעולם

ואגיו (WAGYU) הוא זן בקר שמקורו ביפן שבשרו נחשב למשובח והיקר בעולם. הוא יושב בפסגת רשימת הדברים שכל קרניבור אמיתי חייב לאכול לפחות פעם אחת בחיים והסיבה המרכזית לכך היא רמת השיוש הגבוהה (מאד) וכמות השומן שנמצאת בכל נתח שלו והנה דוגמה:

קרא עוד »
משלוחים מהירים

לנקודת איסוף או עם שליח עד הבית

איסוף עצמי מרמת גן
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי