חזה אווז בסו ויד – קל, מהיר ומושלם

חזה אווז הוא אחד הנתחים הוורסטיליים ביותר שיש – מתאים כנתח ראשון למי שעוד בשלבי ההתנסות בשיטת בישול סו ויד, כ”חטיף” לתחילת ארוחה או “על האש” ואפילו להכנה כ”קינוח” מפתיע ומתקתק. 

כשחושבים על עוף, הראש הולך בצורה אוטומטית לתרנגולות – כנפיים, שוקיים, פרגיות – אבל מה עם אווז? מדובר על עולם שלם של טעמים ייחודיים שכולנו די מזניחים – וחבל, כי באווז יש כמה חלקים נהדרים (מלבד כבד אווז שכולנו מכירים ואוהבים) – ובמיוחד אם אנחנו מדברים על בישול סו ויד

בעולם יש מאות מינים של אווזים, חלקם משמשים לצרכי רבייה ומאכל (בשר וביצים) אבל לא רק – אווזים יודעים לזהות פולש זר שנכנס אל תוך השטח שלהם, מה שגורר צרחות, לחישות חזקות והנעת הכנפיים בעצבנות – ואם תתקרב מספיק, אולי גם תקבל ביס.

הודות לאופי חם המזג, אפשר למצוא אווזים שמשרתים ככלבי שמירה מן השורה – מצטיין בכך במיוחד הזן הסיני. 

במדינות מסוימות בעולם אף עושים שימוש באווזים כ”פקחי עשבייה” בשדות חקלאיים. העופות אוכלים את העשב בלי לפגוע בגידולים עצמם, מה שחוסך זמן עבודה יקר וכסף רב לחקלאי. 

למה כדאי לכם להכין חזה אווז? 

את חזה האווז ניתן לקנות או טרי או קפוא, כאשר יש הפרש מחירים ברור ביניהם. חזה אווז הוא אחד הנתחים שהכי קל ומהר להכין – אפשר כמובן לתבל אותו במגוון דרכים אבל בתכל’ס, אם בא לכם נשנוש מהיר – גם מלח גס ופלפל גרוס לגמרי מספיקים.

אחרי צלייה טובה ומהירה (יחסית לסטייק של בשר אדום) על הגריל כל מה שנשאר זה לפרוס את חזה האווז ולהתענג על הטעמים המצוינים – עמוקים אך יחד עם זאת עדינים. 

בזכות מהירות ההכנה, חזה האווז יכול להיות נשנוש מושלם שעוזר “להרגיע את הבטן” לפני שמתחילים את הארוחה. 

איך אוכלים חזה אווז? 

חזה האווז מציע כאמור טעמים נהדרים וטעים כמובן בפני עצמו – אך אפשר לשלב אותו בעוד מגוון מנות. עם תוספת טעימה בצד או אפילו בראפים זריזים אם חותכים אותו דק ובסמוך לזמן ההכנה. 

באילו שיטות בישול אפשר להכין חזה אווז? 

צלייה על הגריל, מחבת ברזל יצוק, עישון, סו ויד – כל אלו שיטות בישול מצוינות להכנת חזה אווז עסיסי וטעים. 

הנה המדריך של קרניבורים אורגינל לחזה אווז בריברס סיר:

למה כדאי לכם להכין חזה אווז סו ויד? 

כמו בכל סוג מזון, בישול של חזה אווז סו ויד גם הוא יוצר נפלאות. מ-3 ועד 8 שעות – אפשר להכין את חזה האווז במגוון זמנים – בהתאם למרקם שאתם מחפשים.

כמו כן, חזה אווז לא מכיל בדרך כלל שומן פנימי (רמת שיוש נמוכה עד אפסית) אלא כולל מכסה שומן חיצוני – לכן החשיבות של בישול לרמת דיוק מושלמת ללא סכנה לייבוש מקבלת חשיבות גדולה אף יותר בנתח זה.

בבישול סו ויד חזה האווז מתבשל בתוך שקית הוואקום בנוזלים של עצמו, וכך אנחנו מקבלים תוצאה עסיסית במיוחד וזהו ללא ספק אחד הנתחים (כמו חזה עוף) שמציג את היתרונות של בישול סו ויד בצורה הטובה ביותר.

בסרטון הבא גוגה מהערוץ SOUSVIDE EVERYTHING מכין חזה אווז במשך שעתיים על 57 מעלות.

מה חשוב לדעת כשמבשלים חזה אווז? (בסו ויד וגם בשיטות בישול אחרות) 

  • לנקות את הנוצות. מאד חשוב והרבה יותר קל לביצוע כשהנתח קפוא.
  • לטפל בשומן. לפני ההכנה, חורצים את השומן בצורת “שתי וערב” כך שהוא יוכל לטפטף אל הנתח במהלך הבישול – מה שמשפר בצורה משמעותית את הטעם והעסיסיות ואת המראה של השומן לאחר הצריבה.
  • לא לבשל יותר מידי זמן. כאמור, חזה האווז מציע רמת שיוש נמוכה יחסית עד כמעט לא קיימת (בשונה לדוגמא מסטייקים של בשר אדום כמו אנטריקוט) ולכן הוא יכול להתייבש מהר מאד. צלייה קצרה וטובה משני הצדדים על הגריל או בישול מדויק בשיטת הסו ויד – זה כל מה שצריך כדי לקבל נתח עסיסי ומושלם. 
  • להתחיל את הצלייה מהחלק של השומן. כאשר השומן נצרב כראוי וקיבל את הצבע החום והמראה הקריספי שאנחנו כל כך אוהבים, הגיע הזמן להפוך צד. קחו בחשבון שאם אתם צורבים בתוך הבית על מחבת, תהיו מוכנים להרבה עשן אבל צריבה עם מבער וסירזול יחסכו לכם את זה.

מתכון לחזה אווז בסו ויד 

בזכות הטעמים העדינים והייחודיים שלו, חזה אווז פורח במיוחד במטבח האסייתי, וניתן להכין אותו במגוון ורסיות מתוקות. 

לפני ההכנה: 

לראב: 

  • סילאן / דבש / מייפל – מה שאתם אוהבים
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • אפשר להוסיף פרוסות תפוז לשקית

לנתח: 

  • חורצים את השומן בצורת “שתי וערב” 

הכנה: 

  1. מכניסים את הנתח (לאחר שחרצנו את השומן) לשקית הוואקום, ומוסיפים את הראב. 
  2. מבשלים על 57 מעלות למקסימום 8 שעות (אפשר גם פחות) 
  3. לאחר הבישול סו ויד, מוציאים את הנתח מהשקית ומייבשים במגבת נייר 
  4. צורבים על הגריל, במחבת ברזל יצוק או עם ברנר – תחילה בצד של השומן.
  5. פורסים ואם אתם אוהבים מתוק, תנסו לפזר קצת שערות חלבה מעל 😉
חזה אווז עם שערות חלבה

בתיאבון! 

אז מה היה לנו?

משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים HFD אשר מספקות את ההזמנות לנקודות החלוקה של חברת EPOST הפזורות בכל הארץ.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את העדכון על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

שימו לב! במידה ואתם גרים ביישוב מרוחק ייתכן ולא תהיה נקודת חלוקה ביישוב עצמו. מומלץ לבדוק ולוודא מראש ובמידה ואין נקודת חלוקה תוכלו לרשום בהערות לאיזו נקודת חלוקה ביישוב סמוך תרצו שנשלח את ההזמנה או שתבחרו במשלוח עם שליח עד הבית.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אבן יהודה
אביחיל
אודים
אור יהודה
אור עקיבא
אזור
אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה (ללא גבעת עדה)
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעת ברנר
גבעת השלושה

גבעת חן
גבעת שמואל
גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות בדר
גנות
געש
ג’סר א זרקא
גן שמואל
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון
חדרה
חולון
חיפה (מהיום למחר)
חמד
חצור
חרות
יבנה
יגור (מהיום למחר)
יהוד
ינוב
ירקונה
ישרש
יקום
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד

כפר יונה
כפר טרומן
כפר מל״ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
לוד
מגשימים
מודיעין
מודיעין עילית
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר (מהיום למחר)
נתניה
סביון
עדנים
עינת
עין ורד
עין שריד
עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה

צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא (מהיום למחר)
קרית אונו
קרית ביאליק (מהיום למחר)
קרית ים (מהיום למחר)

קרית מוצקין (מהיום למחר)
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה ורבורג
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד