טמפרטורות לעישון בשר ודגים 1

טמפרטורות לעישון בשר ודגים

שני הגורמים המרכזיים והחשובים ביותר בכל הנוגע לעישון בשר הם זמן וטמפרטורה והמדריך הטוב ביותר שמצאנו נכתב בידי ג’ף פיליפס מהאתר Smoking-Meat.com. ג’ף הוא מהנדס תעשייתי שהפך את התחביב שלו לעישון בשר לאחד האתרים הפופלריים והמקיפים ביותר בתחום.

הספר של ג’ף הוא רב מכר באמזון ומאד מומלץ והטבלת זמנים וטמפרטורות לעישון בשר שהוא פירסם היא ללא ספק אחד העמודים היותר פופלריים אצלו באתר, ובצדק. הטבלה המצורפת נלקחה מהמדריך איך לעשן בשר, גרסת הווב והטמפרטורות הומרו למעלות צלזיוס.

בכל הנוגע לסיום העישון והוצאת הבשר, הנתון החשוב הוא הטמפרטורת סיום ולא זמן העישון. בהחלט יכול להיות שהנתח שלכם יגיע לטמפרטורת הסיום שלו לפני הזמן שמופיע בטבלה ובמקרה כזה, לא צריך להיצמד לזמנים אבל בהחלט צריך להיצמד לטמפרטורת סיום.

סוג הבשרטמפרטורת עישוןזמני עישוןטמפרטורת סיום
בריסקט107°Cשעה וחצי לכל חצי קילו88°C
בריסקט מתפרק במשיכה107°Cשעה וחצי לכל חצי קילו93.3°C
צלעות בקר107°C3-4 שעות79°C
שורט ריבס107°C6-8 שעות87-93°C
אונטריב107°C12-20 שעות87-93°C
פיקאניה107°C2-3 שעות57°C
כתף חזיר107°Cשעה וחצי לכל חצי קילו82°C
כתף חזיר (מתפרק במשיכה)107°Cשעה וחצי לכל חצי קילו96°C
תרנגולת שלמה121°C4 שעות74°C
כנפיים121°C1.5 שעות74°C
כרעיים121°C3 שעות74°C
הודו שלם115°C6.5 שעות74°C
שוקי הודו121°C4 שעות74°C
כנפי הודו107°C2.5 שעות74°C
חזה הודו עם עצם115°C4-6 שעות74°C
נקניקיית דם110°C2.5 שעות71°C
Breakfast Sausage110°C3 שעות71°C
פריים ריב107°C4-5 שעות57°C
מיטלוף121-149°C3 שעות71°C
קציצות בקר (5 סנט')107°Cשעה71°C
ספריבס107-115°C6-7 שעות85°C
Baby Back Ribs107-115°C5-6 שעות83°C
סלמון60-71°C5-7 שעות63°C
תירס מעושן107°C1.5-2 שעותN/A
תפוחי אדמה מעושנים107°C2-2.5 שעותN/A

איך יודעים מה הטמפרטורה?

שאלה מתבקשת. כל המספרים בטבלה לא יעזרו לכם אם לא תדעו מה הטמפרטורה של הנתח בכל זמן נתון ובשביל זה אתם תצטרכו מדחום איכותי שיאפשר לכם לדעת מה הטמפרטורה הפנימית של הנתח. יש מגוון גדול מאד של מדחומים שתוכלו לקנות בארץ, או מאליאקספרס (פחות מומלץ) או מאמזון שם תמצאו את האופציות הטובות ביותר ולרוב במחירים הטובים ביותר (רק לא בטוח שהכל נשלח לארץ).

יש מדחומים שיאפשרו לכם לעקוב אחרי הטמפרטורה דרך אפליקציה בטלפון בכל רגע נתון בעזרת PROBES שמכניסים לתוך הנתח והם מחוברים ליחידה שנמצאת מחוץ למעשנה ומשדרת את הטמפרטורה כל הזמן ב WIFI או BLUETOOTH.

מדחומים בארץ

מדחומים באמזון

לא חסרות אפשרויות אחרות ונשמח אם תעדכנו אותנו אם אתם מכירים כאלה בכדי שנוכל לעדכן את כולם :)