אחרי שתקראו אתם בטוח הולכים להגיד “איך לא קנינו אחת מזמן?!”
לפעמים זה מרגיש שלא משנה כמה גדול המטבח שלנו, תמיד יחסר לנו בו מקום. אז להוסיף על זה עוד מכונת ואקום? אבל רגע, אחרי שתגלו את כל מה שאפשר לעשות איתה (רמז: אבוקדו טרי וחמוצים קראנצ’יים ביתיים) אנחנו מבטיחים לכם שדעתכם תשתנה, ואתם תפנו לה מקום של כבוד.
שימושים למכונת ואקום ביתית במטבח
1. חטיפים נשמרים לאורך זמן
למי מאיתנו אין בכל רגע נתון (כן כן, גם עכשיו ממש) כמה שקיות של חטיפים או דגנים – במבה, בייגלה, קרקרים, קורנפלקס ושות’ פתוחות בבית? מכירים את זה שכל מגירת ההפתעות / הפינוקים (איך שהחלטתם לקרוא לזה) בבית מלאה בשקיות חצי אכולות?
מה הקשר בין מכונת ואקום לשקיות חטיפים פתוחות אתם שואלים? סגירה של השקיות עם מכונת ואקום תשמור על הטריות לאורך זמן, תחסוך לכם מקום במגירה וגם תמנע מהילדים לקחת חטיף מהמגירה ולנשנש מתי שבא להם.
2. השרייה של נתחי בשר, עוף ודגים
חוץ מבישול סו-ויד, בו משתמשים במכונת הוואקום בצורה שוטפת, המכשיר יכול לשמש אתכם גם במתכונים אחרים. אנחנו מכירים המון מתכונים בהם מבקשים להשרות את הבשר, העוף ואפילו ירקות ברוטב כמה שעות לפני הבישול – אתם יכולים לעשות את זה בשקיות ואקום וזה אפילו יקצר את זמן ההשרייה וייתן לכם תוצאה הרבה יותר איכותית מסתם קערה או כלי סגור אחר – בשקית ואקום התיבול והמיצים נלחצים אל תוך המזון. יתרון – מכינים את המרינדה בשקית וחוסכים בכלים.
טיפ קטן מאיתנו – אפשר אפילו להכניס שקית עם מזון מתובל בחזרה למקפיא, ואז פשוט להוציא ולהפשיר. פתאום ארוחת צהריים בריאה לילדים סתם ככה באמצע שבוע לא נראית כל כך מאתגרת, הא?
3. שמירה על טריות תבלינים
קחו את יכולות שמירה הטריות של התבלינים שלכם צעד אחד קדימה. אצל רובנו, התבלינים מאבדים את הטריות במשך הזמן, מה שמצריך מאיתנו לחדש את המלאי. גם אם אתם שומרים עליהם (או לפחות אתם חושבים שאתם שומרים) בכלי אטום יחסית, בסוף אוויר יצליח לחדור פנימה, מה שבוודאות יפגע באיכות והטריות. אבל יש דרך אחרת, כזו שתשמור על הטריות של התבלינים שלכם לאורך זמן, וגם תחסוך לכם כסף – טוב במיוחד למי שקונה כמויות גדולות שלא תמיד מחזיקות מעמד טוב.
בעזרת מכסה ייעודי לצנצנות מייסון שמתחבר למכונת הוואקום ושואב גם את שאריות האוויר הזעירות ביותר, אפשר להבטיח טריות מקסימלית לתבלינים שלכם – לאורך זמן.
4. שמירה על טריות יין, שמן ונוזלים אחרים
ומעניין לעניין באותו עניין, גם על הטריות של יינות ונוזלים אחרים שנמצאים בשימוש תדיר במטבח כמו שמן או חומץ, אפשר לשמור בעזרת מכונת הוואקום.
כידוע, חדירה של אוויר ליין עשויה להשפיע בצורה ניכרת על טריות המשקה. פקק מיוחד שמתלבש על הבקבוק מתחבר למכונת הוואקום, ששואבת את כל שאריות האוויר שנשארו גם לאחר סגירת הפקק.
5. הכנת סיידר ומשקאות נוספים במהירות
חובבי הבישול הביתי ודאי ישמחו לקרוא שעם צנצנות מייסון שעוברות אטימה בעזרת מכונת הוואקום, אפשר להכין מגוון משקאות, כמו למשל סיידר – בצורה מהירה ועם תוצאה איכותית ועמוקה הרבה יותר.
בצנצנות מייסון, הנוזלים יספגו בצורה טובה הרבה יותר במוצקים – פירות, עשבי תיבול וכו’.
6. לשמור על האבוקדו טרי
אתם יודעים בדיוק כמה זמן זה לוקח מהרגע שפתחתם את האבוקדו עד לרגע שהוא יוצא ממצב אכיל (ממש מהר). רוצים לשמור את האבוקדו טרי לאורך זמן לאחר הפתיחה? סגרו אותו בשקית ואקום אטומה.
7. להכין חמוצים ביתיים עם קראנצ’ מדהים במהירות
לא עוד ימים ואפילו שבועות ארוכים של המתנה ובהייה בצנצנות – מעכשיו מכינים חמוצים במהירות בשקיות ואקום. שאיבת האוויר מהשקיות תגרום לנוזלים להיקלט מהר יותר בחמוצים, מה שאומר שאתם תקבלו תוצאה טעימה יותר – בזמן קצר יותר.
כמה קצר? חמוצים שהכנתם בבוקר, יהיו מוכנים לאכילה באותו ערב. יתרון נוסף זה שלא תצטרכו להשתמש באותה כמות בריין (תמלחת) שאתם משתמשים בצנצנת. רבע מהכמות תספיק בהחלט.
8. הכנת אלכוהול ביתי
כולנו הפכנו לשפים – במיוחד מאז שהקורונה פרצה לחיינו בחודשים הראשונים של שנת 2020. נדמה שהיום כולם מכינים הכל בבית – לחם, פיצות, בשר, דגים, קינוחים – באמת הכל.
ומה עם משקאות אלכוהולים? בהחלט כן – בטח במצב בו פאבים נפתחים ושוב נסגרים.
איך תכינו אלכוהול ביתי, איכותי במהירות? ניחשתם נכון – עם מכונת הוואקום. השתמשו בפקק המיוחד שמתחבר למכונה, כדי לשאוב את שאריות האוויר הנותרות ולוודא אטימה מלאה.
9. אחסון פולי קפה
שמתם את ידיכם על כמות נאה של פולי קפה איכותיים ואתם מפחדים שהם יאבדו את הטריות שלהם עד שתספיקו להשתמש בהם? אטמו אותם בשקית ואקום והכניסו לפריזר – כך תבטיחו שהטריות שלהם תישמר לאורך זמן.
10. מאפים ארוזים בסטייל
הכנתם עוגיות / מאפים אחרים ובא לכם לפנק משפחה / חברים? השתמשו במכונת הוואקום כדי לעטוף אותם באריזות ניילון קטנות – אפקט המגניבות מובטח.
11. בישול סו-ויד
כאן מכונת ואקום היא חלק בלתי נפרד מהתהליך. המשמעות של צמד המילים סו-ויד (Sous-Vide) זה בעצם “תחת ואקום” – נתחי בשר, חלקי עוף, דגים ואפילו ירקות שנכנסים לשקיות ואקום ומתבשלים במים חמים בזמן וטמפרטורה שנקבעו מראש. התוצאה – מזון עסיסי, באיכות עשייה מדויקת שקשה להשיג בשיטות בישול אחרות. שקיות הוואקום בהן משתמשים לבישול סו-ויד בטוחות לחלוטין לשימוש במים חמים, ובעזרת המיצים שנספגים טוב יותר במזון, אנחנו מקבלים אוכל בריא ועסיסי הרבה יותר.
שימושים למכונת ואקום מחוץ למטבח
12. אטמו מברשות צביעה
סיימתם לצבוע? לא צריך לעבוד קשה בניקיון! פשוט אוטמים את המברשת בשקית ואקום – הצבע נשאר נוזלי, המברשת לא מתקשה, ואתם יכולים להשתמש בה שוב.
13. הכינו שקיות קרח
תמיד טוב שיש כמה כאלו במקפיא. אתם יכולים לחתוך ולעצב את שקיות הוואקום ולוואקם אותן שוב על פי הגודל המבוקש, ואפילו להכניס קצת צבע מאכל ולהפוך את זה לפעילות כיפית עם הילדים. הוספה של אלכוהול ביחס של 2:1, תמנע מהמים לקפוא לחלוטין, ותהפוך את השקיות שלכם לשקיות קרח ג’ל.
14. שימור זרעים
כדי לשמור על טריות הזרעים לאורך שנים, אפשר בהחלט לאטום אותם בשקית ואקום. חשוב – להקפיד שהזרעים יבשים לחלוטין לפני. אם מדובר בזרעים עדינים, אפשר לסדר אותם בשכבה בשקית ורק אז לוואקם בעדינות.
15. הכנת קיט עזרה ראשונה חסין מים
לכל צרה שלא תבוא – כדי שיהיה לכם אחד כזה בבית, ואם כבר – אז גם כדאי שיהיה מוגן מפני מים. הכניסו מספר מוצרים כמו פלסטרים, משחה ואפילו כדורים לשקית ו-ואקמו אותם יחד במכונת הוואקום.
16. שומרים על הסמארטפון
הולכים לחוף או לבריכה? הכניסו את הטלפון לשקית ואקום ו-ואקמו במכונה – אל דאגה, הטאץ’ עובד גם דרך השקית והמכשיר שלכם נשאר יבש.
17. שמירה על נרות ריחניים
כל מי שבקטע ורוצה לשמור את הנרות הריחניים שלו רק לאירועים מיוחדים, יכול לאטום אותם בשקיות ואקום לאחר השימוש. אפשר להכניס גם לפריזר – מה שיגרום לנרות לבעור לזמן ממושך יותר.
18. שמירה על כלי כסף
אוהבים שכלי הכסף המיוחדים שקניתם נשארים מבריקים? חשיפה לאוויר עלולה לגרום להם להצטברות של כתמים – ואפילו אם הם נשמרים באריזה המקורית. שמירה של כלי כסף בשקית ואקום תבטיח 0 חשיפה לאוויר מזיק. תופס גם בתכשיטי כסף.
19. שמירה על מסמכים חשובים
תעודות לידה ונישואין, דרכונים ושאר מסמכים חשובים – הניירות הללו לא בנויים לחשיפה ארוכה ללחות ולאוויר שלא תמיד נקי. שמירה על המסמכים הללו בשקיות ואקום אטומות, מבטיח מראה חדש לאורך שנים רבות.
20. חיסכון בכסף ושמירה על הסביבה
בטח שאלתם את עצמכם לאורך כל הכתבה – האם הם באמת מתכוונים שנשתמש בכל כך הרבה שקיות ניילון? אז לא, ממש לא – אין שום סיבה לזרוק את שקיות הוואקום לאחר השימוש. ניתן לשטוף ולייבש, ולעשות שימוש חוזר (מלבד אחרי בישול סו ויד).
זה לא רק שומר על הסביבה, אלא גם חוסך לכם כסף.
עם כל השימושים המגניבים האלו, שיוצאים הרבה מעבר לגבולות המטבח, אנחנו מקווים שהצלחנו לשכנע אתכם למה גם אתם צריכים מכונת ואקום כזו בבית.