סקירט סטייק – הכירו את הנתח

נתח הסקירט (Skirt Steak) מגיע אלינו מאזור הבטן התחתונה של הפרה, מתחת לצלעות, מאזור שנקרא Plate ויושב בין הבריסקט מקדימה, לפלאנק מאחורה. הסקירט מופיע תחת עוד כמה שמות, ובארץ חלק מכירים אותו בכינוי ‘נתח קצבים דק’ או רוייטפלש. נתח הקצבים מגיע כנתח אחד גדול, והקצבים מפרידים אותו לשני חלקים שונים. 

ישנם למעשה שני נתחי סקירט – חיצוני לצלעות ופנימי לצלעות, כשמה שקונים בדרך כלל אצל הקצב יהיה החלק הפנימי. 

הדעה הרווחת היא כי את הסקירט הביאו לקראת סוף המאה ה-19 היספנים בני מעמד הביניים שחיו בארה”ב. במהלך שנות ה-80, הפופולריות של הסקירט עלתה מה שגרם גם לעליית מחירו – והתוצאה היא שהאנשים שהכירו אותו לעולם, כבר לא יכלו להרשות לעצמם לרכוש אותו. 

הכל בחיתוך

הסקירט הוא נתח ארוך ודק, נחשב לרזה יחסית, ומכיל כמות לא קטנה של סיבים – אז למה בכל זאת מדובר באחד הנתחים הפופולריים שמוכן היטב למידת עשייה מדיום / מדיום-רייר בצריבה קצרה, שמופיע אפילו במנות כמו פהיטה מקסיקנית? 

www.alderspring.com

משפחת הנתחים ה’שטוחים’ (אליה משתייכים גם הפלאנק סטייק והפלאט איירון סטייק) שונה מאד מהסטייקים הפופולריים שאנחנו מכירים כמו אנטריקוט, פילה וסינטה – וכיוצא מכך, יש להתנהג אליהם גם בצורה אחרת. נתחים אלו אמנם מאופיינים במבנה סיבי, אך הם מציעים טעמי בשר מעולים, וכל עוד יודעים איך לחתוך אותם בצורה נכונה, הם ממש מעדן נפלא. 

החיתוך צריך להתבצע נגד כיוון סיבי הבשר. בצורה שכזו הסכין “שוברת” את הסיבים, ומסדרת לנו ביס רך ונעים. 

מה הטעם של סקירט סטייק? 

מכל נתחי הבשר האחרים, הנתח שהכי דומה לסקירט סטייק הוא הפלאנק סטייק. שניהם סטייקים ארוכים ודקים, עם טעמי בשר חזקים ונהדרים, כשטעמו של הסקירט אפילו חזק יותר מזה של הפלאנק. הסקירט, כמו הפלאנק, מגיע מאזורים בפרה שעובדים יחסית קשה וזורם בהם הרבה דם – מה שמעצים את הטעמים. 

איך מבשלים סקירט סטייק?

המבנה הדק שלו, הופך את הסקירט סטייק לאחד הנתחים שהכי קל להכין. בניגוד לאנטריקוט או סינטה עבים שלוקח להם זמן רב להגיע למידת עשייה מדיום, כאן, צריבה מהירה מכל צד על מחבת ברזל יצוק לוהטת, תספק לכם סקירט סטייק עסיסי וטעים. 

למהדרין – אפשר להשרות את הסקירט סטייק במרינדה טעימה כדי לשפר את העסיסיות שלו, אבל מסאג’ טוב של שמן זית ומלח ופלפל בכמות נדיבה בכל צד, זאת באמת כל מה שאתם צריכים. כמובן שאפשר לאכול עם רוטב צ’ימיצ’ורי בצד, להעצמת החוויה. 

וככה זה נראה בסרטון:

לא מדובר בנתח עבה, ובדרך כלל גם פחות משויש מאנטריקוט או דנבר, ולכן בישול ארוך יהיה פחות מתאים כאן. 

מפאת אורכו, נהוג לחתוך את הסקירט לכמה חלקים.

איך אוכלים סקירט סטייק? 

מידת העשייה המומלצת לסקירט סטייק היא מדיום / מדיום-רייר – יותר מזה – עלול לייבש את הנתח – פחות מזה, עלול להתבטא בביס לא אכיל בעליל.

סקירט סטייק יכול להיות אחלה סטרטר לערב על האש, כמו כן נהוג לצרוב אותו על מחבת ברזל יצוק ואז לחתוך לרצועות ולשלב בכל מיני מנות כמו מוקפץ ואפילו סלטים, או לאכול בשלמותו עם תוספת טעימה בצד – בתור ארוחת ערב מהירה. 

מתכון לסקירט סטייק עם ביצת עין וסלסה ורדה במחבת ברזל יצוק

www.bonappetit.com
  1. פורסים את נתח הסקירט ל-3-4 נתחים 
  2. מייבשים את הנתח עם מגבת נייר היטב משני הצדדים, על מנת להבטיח ששום לחות לא נשארת 
  3. ממלחים ומפלפלים היטב משני הצדדים במלח גס ופלפל גרוס. * מומלץ לתת לנתח לנוח כ-15-20 דק’ בטמפרטורת החדר 
  4. מחממים מחבת ברזל יצוק 
  5. עד שהמחבת מתחממת, מושחים את הנתח בשמן זית 
  6. כשהמחבת חמה מספיק, צורבים את הנתח – כ-2-3 דקות בצד אחד, וכ-2 דקות בצד השני, עד שמתפתח קראסט שחום ויפה בעקבות הפעלת אפקט מייארד.
  7. נותנים לנתח לנוח כ-10 דקות 
  8. חותכים נגד כיוון הסיבים.

לחצו למתכון המקורי.

בתיאבון!

אז מה היה לנו?

משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים זיגזג בשיתוף עם חברת buzzer.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה ותהיה לכם אפשרות לבחור את נקודת החלוקה לאחר ההזמנה. יישלח עליכם סמס ובו תוכלו לראות את הנקודה שאליה תגיע ההזמנה כולל אפשרות לבחירת נקודת חלוקה אחרת.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את האפשרות לעדכון נקודת החלוקה וההודעה על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אבן יהודה
אביחיל
אודים
אור יהודה
אור עקיבא
אזור
אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה (ללא גבעת עדה)
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעת ברנר
גבעת השלושה

גבעת חן
גבעת שמואל
גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות בדר
גנות
געש
ג’סר א זרקא
גן שמואל
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון
חדרה
חולון
חיפה (מהיום למחר)
חמד
חצור
חרות
יבנה
יגור (מהיום למחר)
יהוד
ינוב
ירקונה
ישרש
יקום
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד

כפר יונה
כפר טרומן
כפר מל״ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
לוד
מגשימים
מודיעין
מודיעין עילית
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר (מהיום למחר)
נתניה
סביון
עדנים
עינת
עין ורד
עין שריד
עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה

צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא (מהיום למחר)
קרית אונו
קרית ביאליק (מהיום למחר)
קרית ים (מהיום למחר)

קרית מוצקין (מהיום למחר)
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה ורבורג
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד