דגים בסו-ויד, כל מה שצריך לדעת

דג סו-ויד זו מנה נהדרת, אך יש כמה כללי בטיחות שחשוב לקחת בחשבון. כך תעשו את זה בטוח – ונכון. 

כמו במאכלים אחרים, כך גם בדגים – לבישול סו-ויד יש יתרונות נפלאים. אחרי שפרצה במטבח המקצועי, שיטת הבישול סחפה אחריה לא מעט בשלנים ביתיים – שגילו את התכונות הייחודיות שהיא מציעה, ובעיקר את האפשרות להגיע לתוצאות מדויקות ומגוון מרקמים, בצורה עקבית.

אנחנו בדרך כלל מדברים על סו-ויד בהקשר של בשר או עוף, אבל האמת היא, שאפשר לבשל בשיטה זו גם דגים, ולקבל תוצאות נהדרות. 

מהם היתרונות של בישול דגים סו-ויד? 

אין פספוסים 

מנות דג קל לפקשש.

10 דקות יותר מידי בתנור – ויש לכם דג יבש. ופה בא לידי ביטוי היתרון הראשון והגדול ביותר של בישול דגים סו-ויד.

שלא כמו בתנור, מחבת, גריל או בכל שיטת בישול אחרת – כשאתם מבשלים דג סו-ויד, אין הימורים – קובעים את הטמפרטורה וזמן הבישול מראש, ומקבלים את הדג בדיוק כמו שרוצים – סופר עסיסי, לא חי מידי ולא עשוי מידי. 

שומרים על הערכים התזונתיים 

כמו בירקות כך גם בדגים – בישול בחום גבוה מידי, עשוי לגרום להם לאבד לא מעט מן הערכים התזונתיים שלהם.

אנחנו כבר יודעים שדגים מלאים בחומרים טובים – כמויות גדולות של חלבונים, ויטמין D ואומגה 3, כך שהדבר האחרון שאנחנו נרצה זה לבשל את הדג יתר על המידה ולאבד את הערכים התזונתיים החשובים האלו.

האפשרות לבשל את הדג בדיוק מירבי, מבטיחה שאתם מקבלים את כל הערכים התזונתיים בדג שאתם אוכלים, כך שאם אתם רוצים לאכול בריא יותר, בהחלט שווה להכין דגים בשיטת בישול זו. 

עולם שלם של מרקמים ייחודיים 

כשאתם שולטים בצורה אבסולוטית בזמן הבישול ובטמפרטורה, יש לכם את היכולת להגיע למרקמים ייחודיים, שיהיה קשה להגיע אליהם בשיטות בישול אחרות.

כמובן שמבחינה בריאותית, הדג חייב להיות מוכן כמו שצריך, אך האפשרות לשחק עם מרקמים שונים פותחת בפניכם את האופציה להכין מגוון של מנות דגים – ולא רק נתחים שלמים.

בישול דגים לא חייב לנוע רק במרווח המצומצם שבין דג לא מוכן לכמעט מוכן יתר על המידה – בשלו דגים בסו-ויד וגלו עולם חדש של מרקמים מיוחדים וטעמים מחוזקים – החל ממרקם רך ופתיתי, כזה שמתפרק בקלות (מתאים לדוגמא למנות דג שמיועדות לשילוב בסלטים) או מרקם יציב יותר – לנתחי דג שלמים. 

בישול בריא יותר 

אין צורך לערב יותר מידי שמן או חמאה בבישול דג סו-ויד – פשוט מכניסים לשקית עם קצת שמן זית ונותנים למיצים הטבעיים לעשות את העבודה. 

המטבח נשאר נקי 

אוהבים לאכול דגים אבל לא את הריח? בישול דגים בסו-ויד זה בול בשבילכם!

אין צורך יותר ללכלך חצי מטבח בשביל להכין דג טעים לילדים. התיבול וגם הבישול – הכל נעשה בשקית הוואקום הייעודית. 

מראה מחמיא 

בישול סו-ויד לא רק שומר על הטעם והעסיסיות של הדג, אלא גם על המראה.

לא צריך להפוך או לערבב – הדג מתבשל לו בשקית הוואקום ללא שום עזרה חיצונית. אם חשובה לכם האסטתיות של המנה או שאתם מארחים מישהו שאתם רוצים להרשים – זו בהחלט אופציה שהיינו שוקלים. 

אילו סוגי דגים אפשר להכין בשיטת הסו-ויד? 

ניתן להכין מגוון סוגי דגים בשיטת הסו-ויד, החל מדג קוד (או בקלה בשמו הישראלי), דרך מהי מהי, הליבוט, טונה כמובן ואפילו פירות ים, אבל המלך הוא כנראה הסלמון – אחד הדגים הכי נפוצים בישראל ובין המומלצים לבישול סו-ויד בפרט, גם בשל העובדה שלא מעט אנשים שלא אוהבים דגים, דווקא ישמחו לאכול סלמון.

אפשר להכין נתחים או דגים שלמים – ואפילו לבשל דג לטובת שילוב בכל מיני מנות – כמו לדוגמא בסלט הסלמון מעורר התיאבון הזה – מתכון של מור חכם.  

זמן הבישול משתנה בהתאם לגודל הדג והמרקם אותו תרצו להשיג, ובדרך כלל במתכוני דגים אתם תמצאו פירוט מדויק של טמפרטורה וזמן נדרשים לפי סוגי מרקמים. ממש כמו בסטייק או בעוף, גם בבישול דג סו-ויד, מומלץ לתת צריבה חזקה בסוף שתשפר את הנראות ואת הטעמים. 

מה חשוב לדעת? 

אחרי כל המחמאות והיתרונות, בואו נעצור שניה – בישול דגים בסו-ויד זה לא צחוק – ויש כללים חשובים שעליהם צריך לשמור כדי להבטיח את בריאותם התקינה של כל הסועדים.

כולם יודעים שלנשים בהיריון אסור לצרוך סושי ומנות אחרות עם דגים חיים – ויש גם קשר לבישול סו-ויד. במתכונים מסוימים, כמו במתכון הזה למשל, זמני הפסטור נמצאים מתחת לרף התחתון, ולכן הוא לא מומלץ לאנשים עם מערכת חיסונית חלשה או לנשים בהריון. 

תהליך פסטור הוא תהליך של חימום, שמתבצע כדי להשמיד חיידקים. תהליך זה נקרא על שם לוּאי פָּסְטֶר, כימאי צרפתי שהתמחה במיקרוביולוגיה, שגילה כי הסיבה ליין שהחמיץ והפך למקולקל היא פעילות החיידקים שבו.

פסטר גילה שעל ידי חימום, ניתן להשמיד את רוב החיידקים – תהליך שמוכר לנו בעיקר מתעשיית החלב

בדומה לחלב, גם דגים צריכים לעבור פסטור, ועל פי אתר ‘מכבי שירותי בריאות‘ נתח דג בעובי 3 סנטימטר יעבור פסטור מושלם לאחר שעתיים בטמפרטורה של 60 מעלות. לא מעט מתכוני דגים בסו-ויד לא עומדים בקריטריונים הללו, כך שחשוב לשים לב שאנחנו לא מגישים מזון שעלול לסכן את האוכלוסיות המוגדרות כאוכלוסיות בסיכון. 

אחרי שהכרנו את כל היתרונות שבבישול דג סו-ויד, ואנחנו יודעים גם על מה צריך להקפיד, הגיע הזמן לגשת לדבר האמיתי! 

מתכוני דגים בסו ויד 

סלמון סו-ויד 

טונה סו-ויד 

סלט שורשים עם סלמון מפורק

מחפשים רעיונות לאיזה דג להכין או בכלל למנות סו-ויד טעימות? אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לקהילה שלנו בפייסבוק, שם תוכלו למצוא המון מתכונים, טיפים ולהכיר עוד בשלנים שהתאהבו בשיטת הבישול הזו. 

אז מה היה לנו?

משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים זיגזג בשיתוף עם חברת buzzer.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה ותהיה לכם אפשרות לבחור את נקודת החלוקה לאחר ההזמנה. יישלח עליכם סמס ובו תוכלו לראות את הנקודה שאליה תגיע ההזמנה כולל אפשרות לבחירת נקודת חלוקה אחרת.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את האפשרות לעדכון נקודת החלוקה וההודעה על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אבן יהודה
אביחיל
אודים
אור יהודה
אור עקיבא
אזור
אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה (ללא גבעת עדה)
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעת ברנר
גבעת השלושה

גבעת חן
גבעת שמואל
גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות בדר
גנות
געש
ג’סר א זרקא
גן שמואל
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון
חדרה
חולון
חיפה (מהיום למחר)
חמד
חצור
חרות
יבנה
יגור (מהיום למחר)
יהוד
ינוב
ירקונה
ישרש
יקום
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד

כפר יונה
כפר טרומן
כפר מל״ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
לוד
מגשימים
מודיעין
מודיעין עילית
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר (מהיום למחר)
נתניה
סביון
עדנים
עינת
עין ורד
עין שריד
עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה

צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא (מהיום למחר)
קרית אונו
קרית ביאליק (מהיום למחר)
קרית ים (מהיום למחר)

קרית מוצקין (מהיום למחר)
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה ורבורג
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד