למה דיוק בבישול חשוב

מכשירי הבישול הנפוצים שיש לנו בבית רחוקים מלהיות מדוייקים. החום בתנורים יכול לנוע בטווח של עד 4-5 מעלות צלזיוס והוא מחם מבחוץ פנימה וזה נכון גם לגבי גריל ומחבתות. חום גבוה אומר שהחלק החיצוני של האוכל מבושל יתר על המידה לפני שהחלק הפנימי מבושל בכלל ולכן התוצאות של הבישול הן לא צפויות ומספיק בדקות מעטות (ובמקרים מסוימים אפילו שניות) בשביל להגיע למצב שהאוכל מבושל יתר על המידה.

הפתרון לכך הוא כמובן בישול סו-ויד היות והוא מאפשר בישול בטמפרטורה מדויקת ובישול שווה מבפנים ומבחוץ.

בשביל להראות לכם עד כמה דיוק בבישול חשוב החברה באנובה החליטו לבדוק את ההבדלים של בישול סטייק ועוף בסו-ויד ובשיטות בישול מסורתיות.

סטייק

לקחנו 2 חתיכות של ניו יורק סטריפ סטייק בעובי של 2.5 ס”מ, המלחנו אותם ואת הראשון בישלנו סו-ויד בעזרת האנובה בטמפרטורה של 53.9 מעלות צלזיוס למשך שעה אחת. את הסטייק השני בישלנו במחבת מברזל יצוק למשך 4 דקות מכל צד עד שהטמפרטורה הפנימית של הסטייק הגיעה ל 53.9 מעלות צלזיוס.

בדקנו את המשקל של הבשר לפני הבישול ולאחר הבישול ובמקרה של הסטייק שבושל סו-ויד שקלנו אותו לאחר הצריבה במחבת בכדי להיות הכי מדויקים שאפשר.

סטייק 1 – בושל עם אנובה למשך שעה בטמפרטורה של 53.9 מעלות צלזיוס

משקל לפני בישול – 375 גרם
משקל לאחר בישול ולאחר צריבה של דקה – 359 גרם
אובדן נוזלים מהמשקל – 4.2%

סטייק 2 – בושל במחבת ברזל יצוק עד לטמפרטורה פנימית של 53.9 מעלות צלזיוס

משקל לפני בישול – 387 גרם
משקל לאחר בישול – 286 גרם
איבוד נוזלים מהמשקל – 26%

סטייק – תוצאות

הסטייק שבושל סו-ויד בעזרת האנובה שמר על כמות נוזלים גבוהה פי 6 מהסטייק שבושל במחבת ברזל יצוק. מידת העשייה של הסטייק הראשון הייתה מושלמת מקצה לקצה בניגוד לסטייק השני אשר היה עשוי יתר על המידה בחלקים החיצוניים שלו.

חזה עוף

לניסוי השני שלנו בחרנו בחזה עוף ובישלנו 2 חתיכות בעובי של 2.5 ס”מ (בערך). את הראשון בישלנו סו-ויד בעזרת האנובה בטמפרטורה של 62.8 מעלות צלזיוס למשך שעתיים ואת החזה עוף השני הכנסנו לתנור בטמפרטורה של 204 מעלות צלזיוס עד שהחלק העבה ביותר שלו הגיע לטמפרטורה פנימית של 73.9 מעלות צלזיוס.

חזה עוף 1 – בושל עם אנובה למשך שעתיים בטמפרטורה של 62.8 מעלות צלזיוס

משקל לפני בישול – 249 גרם
משקל אחרי בישול – 224 גרם
איבוד נוזלים מהמשקל – 10%

חזה עוף 2 – בושל בתנור בחום של 204 מעלות צלזיוס עד שהחלק העבה ביותר הגיע לטמפרטורה פנימית של 73.9 מעלות

משקל לפני בישול – 248 גרם
משקל אחרי בישול – 168 גרם
איבוד נוזלים מהמשקל – 32.2%

חזה עוף – תוצאות

המספרים והתמונות מדברים בעד עצמם. חזה העוף שבושל בתנור איבד למעלה מ 30% מהנוזלים בעוד שחזה העוף שבושל עם האנובה בסו-ויד איבד רק 10%. בנוסף, משהו שלא רואים בתמונות למעלה הוא שהחלקים הדקים יותר של העוף שבושל בתנור הגיעו לטמפרטורה של 83.9 מעלות צלזיוס בזמן שהחלק העבה שלו הגיע ל 73.9 מעלות צלזיוס.

דיוק חשוב

בסופו של דבר, התוצאות מדברות בעד עצמן. אם אתם רוצים אוכל שמבושל בצורה אחידה וברמת עשייה ידועה מראש תוך כדי שמירה על הנוזלים והעסיסיות, סו-ויד זה הפתרון בשבילכם ונכון להיום, האנובה הוא המכשיר הפופלארי ביותר (והיחיד שאפשר לשלוח ישירות לארץ מאתר החברה).

שיהיה בתאבון 🙂

אז מה היה לנו?

משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים HFD אשר מספקות את ההזמנות לנקודות החלוקה של חברת EPOST הפזורות בכל הארץ.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את העדכון על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

שימו לב! במידה ואתם גרים ביישוב מרוחק ייתכן ולא תהיה נקודת חלוקה ביישוב עצמו. מומלץ לבדוק ולוודא מראש ובמידה ואין נקודת חלוקה תוכלו לרשום בהערות לאיזו נקודת חלוקה ביישוב סמוך תרצו שנשלח את ההזמנה או שתבחרו במשלוח עם שליח עד הבית.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אבן יהודה
אביחיל
אודים
אור יהודה
אור עקיבא
אזור
אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר שבע
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעות בר
גבעת ברנר

גבעת השלושה
גבעת חן
גבעת שמאול
גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות הדר
גנות
געש
ג’סר א זרקא
גן שמואל
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון (מהיום למחר)
חדרה
חולון
חיפה
חמד
חצרים
חרות
יבנה
יגור
יהוד
ינוב
ירקונה
ישרש
יקום (מהיום למחר)
כפר ביל”ו

כפר הנגיד
כפר חב”ד
כפר יונה
כפר טרומן
כפר מל”ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
כפר סילבר
להבים
לוד
מגשימים
מודיעין
מודיעין עילית
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מיתר
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נבטים
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר
נתניה
סביון
עדנים
עומר

עינת
עין ורד
עין שריד
עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה
צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא
קרית אונו
קרית ביאליק
קרית ים
קרית מוצקין
קרית עקרון
קרית גת
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה ורבורג
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד