כל מה שרציתם לדעת על סינטה ולא העזתם לשאול

סינטה פרוסה על מגש

הסינטה הוא ללא ספק אחד הסטייקים הפופלריים שניתן למצוא דרך קבע על הגריל של חובב הבשר הישראלי. עם פס שומן צדדי וכמעט בלי שומן בבשר עצמו (‘שיוש’ בשפה המקצועית) – המראה של הסינטה לא משאיר מקום לטעויות. הסינטה הוא אחד הדיירים באגף ה-‘לויין’ – שכולל בתוכו את הסירלויין (סינטה בלועזית) טנדרלויין (פילה), טופ סירלויין (סינטה עליונה) ו-בוטום סירלויין (סינטה תחתונה). 

הסינטה מגיע אלינו מאזור עמוד השדרה האחורי של הפרה – קצת לפני הישבן, מעל הפלאנק. באותה שכונה של הסינטה, נמצא את אחד הלהיטים של חובבי הבשר בשנים האחרונות – הפיקניה – שכולל גם הוא פס שומן צדדי וטעמו מזכיר את טעם הסינטה. 

יש הטוענים כי השם ‘סירלוין’ מגיע אלינו מצרפת העתיקה, מהמילה surloigne שפירושה – sur (מעל) ו-loin (חלציים). בין אם זה נכון או לא, שווה להזכיר עוד אנקדוטה מעניינת לגבי מקור השם סירלויין: האגדה מספרת כי מלך אנגליה, הנרי השמיני, התלהב כל כך מהסירלויין שהוגש לו לארוחת הערב, שהוא החליט להעניק לו תואר SIR (אדון, תואר של כבוד) ומכאן משמעות השם, SIRLOIN.

אמיתי? לא בטוח. משעשע? בהחלט. 

נתח הסירלויין מתחלק לשני חלקים עיקריים: 

  • סירלויין עליון – ממנו מופקים בדרך כלל הסטקיים הטעימים (בהנחה שאתם קונים במקום הנכון וסומכים על הקצב) 
  • סירלויין תחתון – נתח גדול עם פחות טעם שהולך בדרך כלל לטחינה. 

בין שני הנתחים הללו שוכן לו בבטחה הטנדרלויין (או פילה), אחד מנתחי הבשר היוקרתיים והנחשקים ביותר. 

בשונה מהאנטרקוט, שלרוב מאופיין בשיוש פנימי גבוה, השיוש בסינטה מתרכז לרוב בחלק העליון והתחתון, עם מעט מאוד (אם בכלל) שומן במרכז. על כן, השגת סינטה עם אחוזי שיוש פנימי גבוהים היא לעתים משימה לא פשוטה.

בניגוד לאנטריקוט שמאופיין ברמת שיוש גבוה (בעיקר בחלק הפנימי שלו), אחוז השיוש של הסינטה אמנם נמוך יותר ובמידה וקיים, לרוב מתרכז בחלקו העליון והתחתון ומעט מאד, אם בכלל שיוש במרכז. כל זה לא אומר שאי אפשר למצוא סינטה משוישת, רק צריך לדעת איפה לחפש 🙂

סינטה משוישת

בזכות טעם בשרי מעולה, הסינטה זוכה לפופולריות גבוהה, וניתן למצוא אותו בתפריט של כל מסעדה שמכבדת את עצמה וכמעט בכל מנגל ועל האש שמתקיים בארץ.

סינטה בנתחים שונים

הסינטה יכול להגיע כנתח בפני עצמו (כפי שרואים בתמונה למעלה) אם או בלי פס שומן צדדי והוא גם יכול להגיע כנתח על העצם שנקרא ניו יורק קאט, נתח עסיסי ורך באופן יחסי עטוף שכבת שומן ובחלקו הפנימי חלק יחסית ומיושן ביישון יבש.

וכשמדברים על הסינטה, אי אפשר שלא להזכיר את הטי-בון והפורטרהאוס – אחד הנתחים הנחשקים שמורכב מצד אחד פילה, צד שני סינטה ובאמצע עצם טעימה שמפרישה טעמים טובים לבשר בעת הצלייה. הפורטרהוס לעומת הטיבון מאופיין בפילה גדול יותר.

מה חשוב לבדוק לפני שקונים סינטה? 

כמו כל נתח בשר אחר – הכי חשוב שתקנו את הסינטה שלכם כמה שיותר טרי או אחד שיושן בצורה מקצועית מקצב שאתם סומכים עליו. היישון האופטימלי בסינטה משתנה אך לרוב מדובר בתהליך ממוצע של שבועיים לפחות. במהלך זמן היישון האנזימים הטבעיים שנמצאים בנתחי הבשר עובדים ומרככים אותו, וללא תהליך היישון הנתח יהיה קשה וצמיגי כמו גומי.

אם הסינטה זול בצורה מחשידה, יכול להיות שהנתח שמנסים למכור לכם הוא בעצם סירלויין תחתון – שמציע טעם משמעותית פחות טוב.

מה חשוב לדעת כשמכינים סינטה? 

בין אם במחבת או בגריל, רמת השיוש הנמוכה מחייבת אותנו להכין את הסינטה בהתאם. שלא כמו באנטריקוט, שהוא השוואה טובה לסטייק שמציע רמת שיוש גבוהה – אל הסינטה צריך להתייחס בעדינות גדולה במיוחד – בלי שומן, קל מאד לקבל סטייק מבאס ויבש.

השפים הטובים ביותר בעולם ממליצים להכין סינטה לרמת עשייה מדיום-רייר, בחום שלא עולה על 54 מעלות צלזיוס. 

באילו שיטות אפשר להכין סינטה? 

כמה פשוט – ככה ורסטילי. מגוון השימושים האפשריים עם הסינטה הולך להפתיע אתכם. החל ממחבת ברזל יצוק או השיטה הקלאסית על הגריל, דרך סינטה צרובה על מחבת פסים כמנה עיקרית לצד תוספת טעימה, בשיטת הסו – ויד או רוורס סיר ואפילו גוש סינטה שהופך לרוסטביף – יש כל כך הרבה דרכים מעניינות להכין את הנתח המבוקש. 

הצורה הפופולריות ביותר לאכילת סינטה היא בתור סטייק כמובן – מלח ופלפל גס, צריבה על הגריל או במחבת ברזל יצוק לוהטת – וזה מעדן. אבל לא רק – את הסינטה אפשר לחתוך לרצועות דקות ולשלב במוקפץ, או לפרוס אותה בצורה דקה מאד להכנת מנת קרפצ’יו, בכריכים, סלטים ועוד. 

סינטה על הגריל

סרטון של GUGA FOODS שעושה השוואה בין סינטה על הגריל לבין סינטה במחבת… והוא החליט לעשות את זה עם סינטה ואגיו אוסטרלי עם רמת שיוש לא מהעולם הזה 🙂

סינטה במחבת

מי יותר טוב מהשף גורדון רמזי שיראה לכם איך להכין סינטה מושלמת במחבת?

סינטה בתנור

בתנור משתמשים בסינטה כגוש ולא כסטייקים והשף אבי שטייניץ מאדום אדום מראה לכם איך נכון לעשות את זה.

סינטה בסו ויד

ומה לגביכם? איך אתם אוהבים את הסינטה שלכם? 

יש לכם מתכון סודי / טיפ מנצח להכנת סינטה מושלמת?

ספרו לנו בתגובות > 

אז מה היה לנו?

משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים HFD אשר מספקות את ההזמנות לנקודות החלוקה של חברת EPOST הפזורות בכל הארץ.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את העדכון על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

שימו לב! במידה ואתם גרים ביישוב מרוחק ייתכן ולא תהיה נקודת חלוקה ביישוב עצמו. מומלץ לבדוק ולוודא מראש ובמידה ואין נקודת חלוקה תוכלו לרשום בהערות לאיזו נקודת חלוקה ביישוב סמוך תרצו שנשלח את ההזמנה או שתבחרו במשלוח עם שליח עד הבית.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אבן יהודה
אביחיל
אודים
אור יהודה
אור עקיבא
אזור
אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר שבע
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעות בר
גבעת ברנר

גבעת השלושה
גבעת חן
גבעת שמאול
גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות הדר
גנות
געש
ג’סר א זרקא
גן שמואל
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון (מהיום למחר)
חדרה
חולון
חיפה
חמד
חצרים
חרות
יבנה
יגור
יהוד
ינוב
ירקונה
ישרש
יקום (מהיום למחר)
כפר ביל”ו

כפר הנגיד
כפר חב”ד
כפר יונה
כפר טרומן
כפר מל”ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
כפר סילבר
להבים
לוד
מגשימים
מודיעין
מודיעין עילית
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מיתר
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נבטים
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר
נתניה
סביון
עדנים
עומר

עינת
עין ורד
עין שריד
עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה
צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא
קרית אונו
קרית ביאליק
קרית ים
קרית מוצקין
קרית עקרון
קרית גת
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה ורבורג
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד