מפיתוח תמונות ועד קירור מהיר של בירות – אתם הולכים לגלות שמכשיר הסו-ויד שלכם יכול לעשות הרבה יותר מרק לייצר ארוחות מושלמות.
אם אתם כאן, בטח כבר הכרתם או שמעתם על המכשירים של אנובה (ANOVA), מכשירים לבישול סו-ויד בעל היכולות המדהימות שמאפשרות לכם לבשל ארוחות מושלמות בבית – כמו במסעדות הכי טובות.
אז אחרי שסימנתם V על הכנת בשר, עוף, דגים, ירקות וקינוחים עם המכשיר, אנחנו מזמינים אתכם לגלות עוד כמה יכולות מפתיעות ומגניבות שלאו דווקא קשורות למנות אוכל מדויקות, שאתם יכולים לעשות עם מכשיר האנובה שלכם.
פיתוח תמונות
מדובר במשהו שעד לפני כמה שנים היה די פשוט ואפילו זול. אבל מאז עלייתן של המצלמות הדיגיטליות, והטלפונים החכמים שהגיעו אחריהן וחיסלו אותן כמעט לחלוטין, הפכו מצלמות הפילם לדבר די נדיר.
יחד עם הקידמה, קפצו עלויות פיתוח התמונות, עד לרמה כזו שבמקרים מסוימים עלות הפיתוח במעבדה עלולה להיות גבוהה יותר ממחיר מהמצלמה שאיתה צילמתם את התמונות – למרות שהתהליך הטכני של הפיתוח לא ממש השתנה ונשאר פשוט למדי – מה שהופך את העסק לממש לא משתלם.
תהליך פיתוח תמונות פילם דורש חימום של כימיקלים לטמפרטורה מדויקת, כשהדרך לעשות את זה בבית בלי להיות תלוי במעבדה היא בעזרת מעבד ביתי – אבל עם תג מחיר של בין 1,700 ל – 3,800 דולר למעבד כזה, מדובר בעלות בלתי מבוטלת, ובל נשכח שמדובר רק בעלות המעבד עצמו שלא כוללת את עלותם של מוצרים נלווים, הנדרשים גם כן לפיתוח התמונות.
ואיך כל זה קשור לאנובה אתם שואלים? צפו בסרטון וגלו איך אפשר להשתמש במכשיר הבישול של אנובה לפיתוח תמונות.
חימום חלב אם
היכולת לכוון את מכשיר האנובה לטמפרטורה מדויקת, הופכת אותו למתאים למגוון שימושים. את הנושא הבא, כל ההורים מכירים – ובמיוחד ההורים הצעירים.
חלב אם שנשאב לבקבוק מצריך חימום לפני שהוא מוכן לשימוש, כדי להיות בטמפרטורה קרובה כמה שיותר לטמפרטורה שלו כשהוא מגיע מהמקור. אתם יכולים לכוון את מכשיר האנובה לטמפרטורה מדויקת, ולהכניס את הבקבוק לאמבטיה חמימה ומפנקת, לפני שאתם נותנים לבייבי שלכם לשתות.

התפחת בצק
מכינים עוגה או חלה? אתם בוודאי יודעים שפעולת התפחת הבצק דורשת סביבה חמימה כדי לקבל את התוצאה הרצויה. אבל יש בעיה – הסביבה הביתית שלכם היא לא תמיד הסביבה המתאימה. אם אתם מנסים לגרום לבצק שלכם לתפוח בתנור, בחום של 70-80 מעלות, דעו שזו לא התפחה, אלא בישול איטי שכנראה שלא יעשה את העבודה.
הכנת יוגורט
חשבתם שסו-ויד זה רק לעוף ובשר? בשיטת הבישול המדהימה הזו ניתן להכין גם ירקות, קינוחים, ואפילו יוגורט ביתי, קרמי ועשיר.
לא רק שאפשר, זה גם ממש ממש קל. מתכון ליוגורט בסו-ויד מצריך רק שני מרכיבים – חלב וכמה כפות של יוגורט שאפשר לקנות בסופר שישמש כבסיס, ואתם בדרך ליוגורט ביתי וטעים.

קירור מהיר
רוצים לקרר מהר את הבשר שיצא מהסו-ויד, את היין או הבירה? זו משימה לאנובה! סירקולציה (סיבוב) של המים תקרר אותם הרבה יותר מהר, ואם תמלאו מים קרים באמבטיית הסו-ויד, ואפילו תוסיפו קרח, אתם יכולים לקרר את הבשר שיוצא מהאמבטייה החמימה או השתייה שלכם הרבה יותר מהר, הודות לפעולת הסירקולציה שמכשיר האנובה שלכם מייצר.

חימום סאקה
מכירים את הסאקה? המשקה האלכוהולי היפני שהולך טוב במיוחד עם סושי – אולי לא ידעתם, אבל במדינות מסוימות נהוג לשתות את הסאקה חם. אבל לא סתם חם, אלא חם במידה מדויקת מאד – מכירים איזשהו מכשיר שיכול לחמם מים בדיוק למעלות המבוקשות?
האנובה הוא בדיוק מה שאתם צריכים לביצוע למשימה.

דבש מוצק
מכירים את זה שאתם באים להכין תה, והדבש שישב במקרר זמן רב הפך לגוש אחד? (זה יכול לקרות גם בדבש מאד איכותי שהיה במזווה) תהליך זה נקרא תהליך התמצקות.
מחקרים רבים שנערכו על חימום דבש מצאו שלא מומלץ לחמם אותו בחום של מעל ל-40 מעלות – מה שיגרום לו לאבד את כל התכונות החיוניות שלו, כך שלמעשה יוצא שאנחנו אוכלים חומר מתוק מאד, ללא שום יתרונות טבעיים.
כמו בדוגמאות האחרות, גם כאן יש האנובה שלכם נחלץ לעזרה. הכנסה של צנצנת דבש לאמבטיית סו-ויד למספר שעות בחום נמוך, תגרום לתהליך די-קרמליזציה של הדבש ותהפוך אותו שוב לממרח נוזלי.

קפה קר (קולד ברו)
לא סתם קפה קר – אלא קולד ברו (COLD BREW). זהו משקה קפאיני המבוסס על פולי קפה קלויים וטחונים שעברו השריה במים לאורך זמן ממושך, ולאחריה זכו לסינון דרך פילטר מיוחד.
כאמור, משקה ה – Cold Brew הוא משקה בעל זמן הכנה ארוך במיוחד, אבל כל זה הולך להשתנות אם תכניסו את האנובה שלכם לתהליך. יכולה להיות לכם כוס קולד ברו מרעננת ביד בתוך כשעתיים בלבד.

לחצו לכתבת המקור באנגלית באתר של אנובה.
הבמה שלכם…
ספרו לנו בתגובות את מה הכי אהבתם והאם אתם מכירים HACK נוסף שאפשר לעשות עם מכשירי הבישול של אנובה!