המתכונים הכי שווים לשים על שולחן החג לכבוד השנה החדשה
החגים כבר כאן – שנה עברית חדשה בפתח! לרגל החג, דאגנו לכם לרשימת מתכונים מפנקת שתוכלו להכין בבית עם מכשיר הסו-ויד שלכם. עוף, בשר, דגים, ירקות, תוספות ואפילו קינוחים, בקיצור – הולך להיות טעים!
פטה כבד סו-ויד
כנראה שמדובר בסלט-ממרח בשר הכי חגיגי שיש – בלי פטה כבד, אין שולחן חג! פטה כבד תמיד הוא כוכב בארוחות חג אצל לא מעט משפחות.
עם הצבע הכי מגרה והטעם הכי מיוחד – קבלו מתכון חדש ומיוחד לצנצנת פטה כבד חלק וקרמי.
למתכון המלא לפטה כבד בסו-ויד, לחצו כאן.
שום קונפי סו-ויד
עוד תוספת מעולה, שבאה טוב ליד כל מנה! יש מקרים שבהם היתרון של הסו-ויד (בישול בוואקום) הוא מובהק על פני שיטות בישול אחרות והכנת קונפי שום היא אחד מאותם מקרים.
קונפי היא בעצם שיטת בישול צרפתית, שבה מבשלים ירקות, בשר או דגים בשמן בטמפרטורה נמוכה. ניתן להכין את הקונפי שום בשקית ואקום או בתוך צנצנת זכוכית. במידה ובחרתם להשתמש בשקית ואקום, אנחנו ממליצים להקפיא את השקית עם המרכיבים כך שהשמן לא יהיה נוזלי ואז אפשר לבצע את הוואקום בקלות רבה.
למתכון המלא לשום קונפי בסו-ויד, לחצו כאן
עוף ללא עצמות ממולא ברוטב צ’ימיצ’ורי ואורז עשבי תיבול
מתכון סו-ויד חגיגי במיוחד, עם זמן הכנה לא מאד ארוך – כשעה הכנה ועוד 6 שעות בחום של 63 מעלות, ויש לכם עוף רך, מושלם ומלא בדברים טובים.
מנה מושלמת לארוחת החג – שמכילה את כל המרכיבים החשובים – עוף, אורז ותבלינים טעימים. מנה זו אהובה במיוחד על ילדים ומצריכה הרבה פחות התעסקות מעוף רגיל – בלי להתעסק בחיתוך ובלי כתמים על הבגדים (כך שהיא אהובה גם על ההורים :). פשוט להגיש למרכז השולחן וכל אחד יכול לחתוך לעצמו.
התוצאה פשוט מדהימה! בשר עוף רך בטירוף בשילוב אורז שבקלות היה יכול להפוך למנה בזכות עצמו, כשברקע רוטב צ’ימיצ’ורי שמשאיר טעם מיוחד בפה עד הביס הבא.
עוף סופרים – ארטישוק, שומר, זיתים ברוטב לימון כבוש
למי שעדיין לא מכיר את עוף הסופרים, נספר כי חלק זה נחשב לחלק היבש ביותר בעוף. בעזרת בישול סו ויד, החלק היבש יהפוך לחלק הרך והטעים ביותר בעוף – בבישול בטמפרטורה של 65.6 מעלות עם זמן בישול של שעה אחת בלבד.
הודו עם עור פריך סו-ויד
מתכון לאוהבי בשר ההודו – אבל לא רק. בזמן הכנה מהיר יחסית – שעה הכנה + שעתיים וחצי בישול בסו-ויד בחום של 55.6 מעלות – אתם מקבלים חזה הודו מדהים ועסיסי עם עור פריך ורוטב סמיך בצד – מנה שבאה טוב במיוחד בשולחן החג.
ביף וולינגטון
הביף וולינגטון מככב בחלומות הרטובים של חובבי הקולינריה – אין ספק שזו אחת מהמנות הכי נחשקות גם בזכות הטעם וגם בזכות המראה – מי שמצליח להכין אחד טוב, יכול בהחלט לטפוח לעצמו על השכם.
שיטת הסו ויד כמובן שמסייעת לכם לעשות את זה בצורה טובה, כך שתוכלו לקבל גוש בשר עסיסי ומדויק.
מנה מושלמת לחג – ובכלל!
למתכון המלא, לחצו כאן >
לשון בקר סו ויד
מנה מנחמת מושלמת לאוהבי בשר, ולמי שלא מפחד מחלקים פחות קונבנציונאליים.
מתכון שנולד בהפתעה. תוך כדי הזמנת בשר ממיטמרקט (מומלץ מאד) ראיתי שיש להם לשון בקר אז החלטתי להוסיף להזמנה בשביל לנסות להכין אותה בסו ויד. ידעתי שזה אפשרי ומבדיקות שעשיתי מסתבר שטווח הטמפרטורה יכולה לנוע בין 55 ל 80 מעלות ומשך זמן הבישול יכול לנוע בין 12 ל 72 שעות.
למתכון המלא, לחצו כאן >
ביף בורגניון סו-ויד
מה יותר טוב מקערת ביף בורגיניון טעים ומלא ניחוחות? קערת ביף בורגיניון שבושל בסו-ויד! קערה מנחמת עם צלי בקר, חזה אווז מעושן, ירקות שורש, ומלא טעמים טובים. מתכון של השף אורי אנקווה, בעל ניסיון של 10 שנים בתחום המסעדנות ובוגר בית הספר לקולינריה “בישולים”.
אחת המנות החגיגיות עם נתחי בשר שמתאימים בול לבישול בסו-ויד.
רוסטביף סו-ויד
כשמדברים על סו-ויד, אי אפשר שלא לחשוב על נתחי בשר עסיסיים במיוחד, ומה יותר כיף מלאכול רוסביף עסיסי ומדויק? קבלו מתכון לרוסטביף סו-ויד של השף אורי אנקווה, בעל ניסיון של 10 שנים בתחום המסעדנות ובוגר בית הספר לקולינריה “בישולים”.
אורי עבד במסעדות היוקרה הטובות ביותר בארץ ובהן הוא נחשף לראשונה לבישול סו ויד ולמכשיר האנובה החדש שלו הוא קורא “הקוסם” של השפים.
מנה מעולה ומיוחדת לחג. למתכון המלא, לחצו כאן
פיקניה
עד לפני שנתיים-שלוש, כמעט אף אחד לא ידע מה זה פיקניה. בימים ההם, קילו היה עולה בין 40-60 ש”ח – כיום סביר להניח שלא תמצאו פיקנייה בפחות מ-100 ש”ח לק”ג.
את הפיקנייה ניתן להכין במגוון צורות – צלייה, עישון, במחבת ברזל יצוק, בתנור, וכמובן סו-ויד – מזכירים לכם שמדובר בנתח שזקוק למידת עשייה מושלמת, ולכן מתאים במיוחד לבישול המדויק שמציע הסו-ויד.
נתח מושלם לשנה החדשה!
למתכון המלא, לחצו כאן >
בריסקט
הבריסקט ידוע כמלך הברביקיו הבלתי מעורער ובמתכון הזה הוא מוכן בשילוב של עישון וסו ויד בכדי ליהנות מהיתרונות של 2 העולמות. הארומה והטעמים שהמעשנה נותנת בשילוב עם מידת העשייה והעסיסיות שהסו ויד מאפשר בעזרת שליטה מדויקת על טמפרטורת הבישול.
למתכון המלא, לחצו כאן >
אנטריקוט סו-ויד
ואיך אפשר בלי איזה סטייק עסיסי וטעים? בכל זאת בסו-ויד עסקינן… מתכננים על האש באחד מימי החג? קבלו מתכון פשוט, מהיר, קל וסופר טעים של טל המאירי מ – Realfood Keto, שממחיש את היתרונות הגדולים של בישול סו ויד.
למתכון המלא, לחצו כאן >
סלמון סו ויד
ואחרי שנתנו במה לעוף, להודו ולבשר, חייבים לתת את הבמה למלך הדגה! אין ספק שסלמון הוא אחד הדגים הטעימים בכלל, ואחד הדגים שיותר כיף להכין בסו-ויד בפרט – אחרי שתטעמו את זה, לא תבינו איפה הייתם עד עכשיו.
בישול סלמון בסו-ויד מאפשר לכם להשיג שליטה מדויקת על תהליך הבישול – כך שתוכלו להשיג מרקמים שלא חשבתם שהם אפשריים – החל ממרקם חמאתי ורך ועד למרקם של שבבים רכים שנמסים בפה.
גזרים מזוגגים סו-ויד
נכון שסו-ויד מזוהה בעיקר עם דגים, בשר ועוף, אבל אי אפשר להזניח את הירקות! מעבר למרקם הייחודי שתוכלו להשיג בבישול ירקות בסו-ויד, שלא תוכלו להשיג בשום שיטת בישול אחרת, להכנת ירקות בסו-ויד יש עוד יתרון אחד בולט – בזכות הבישול האיטי בחום נמוך יחסית, הירקות שאתם מבשלים שומרים על הערכים התזונתיים החשובים, אותם הם מאבדים בדר”כ בשיטות בישול אחרות.
בראש השנה הזה, מתפנקים על גזרים מזוגגים מתקתקים בסו-ויד.
קרם ברולה סו-ויד
ואחרי ארוחה כזאת מושלמת ומדויקת, חייבים איזה קינוח מפנק, לא? כן כן, בסו-ויד אפשר להכין גם קינוחים!
אם עוד לא הספקתם להכיר את צנצנות המייסון שלנו, באמת שהגיע הזמן. בין השאר ניתן להכין איתן קרם ברולה קרמי, קטיפתי, מתוק בדיוק במידה ולא כבד – עם קרום קראנצ’י כמו במסעדות הכי טובות.
אז תשכחו מקינוחים קנויים, ותתחילו להכין מטעמים מתוקים בסו-ויד!
עוגת גבינה אישית
על הקינוח הזה – כולם הולכים לדבר! עוגת גבינה אישית סו ויד בצנצנות מייסון
רק תכינו אקסטרה, כי יש מצב שירצו יותר מאחד : )
למתכון המלא, לחצו כאן >
פלאן (קרם קרמל)
קינוח כוס מלא בקרם חלבי, סופר חלק, קרמי ועשיר מאוד, בטעמי וניל עם שכבת קרמל מרירה לקינוח טעים ומאוזן במיוחד.
לפלאן יש הרבה גרסאות ושמות מסביב לעולם, ובעיקר בעולם הלטיני שם תוכלו למצוא שילובים מאוד מעניינים בין המדינות השונות כמו: ריבת חלב בפלאן הארגנטינאי או שכבת בצק פריך בגרסה בצרפתית שלו ועוד גרסאות עם קוקוס, פיסטוק, פירות וכו’…
למתכון המלא, לחצו כאן >
מאחלים לכם שנה טובה, טעימה ומדויקת!